Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Valsts prezidents nedēļas nogalē kopā ar tūkstošiem citu velobraucēju piedalīsies Vienības braucienā

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šīs nedēļas nogalē 33."Elektrum" Vienības velobraucienā piedalīsies arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Sacensības tiks aizvadītas 2. un 3.septembrī Siguldā, un dalību kopā ar tūkstošiem citu pedāļu minēju tajās apstiprinājis arī Rinkēvičs. Plānots, ka Valsts prezidents piedalīsies "Retro velo" distancē, kā arī dos starta šāvienu Tautas šosejas braucienam.

Sacensības norisināsies sešās distancēs. Sestdien, 2.septembrī, tiks aizvadītas sacensības divās bērnu distancēs, bet svētdien, 3.septembrī, notiks sporta, MTB, "Retro velo" un tautas braucieni.

Svētdien sporta brauciens sāksies plkst.10 pa maršrutu Sigulda-Augšlīgatne-Nītaure-Zaube-Ķeipene-Suntaži-Mālpils-Allaži-Inčukalns-Sēnīte-Ragana-Turaida-Sigulda. Kopējais trases garums būs 133 kilometri (km). MTB braucienam startu dos plkst.12.10, un tā maršruts būs Sigulda-Kaķīškalns-Lorupes ceļš-Sēnīte-Sunīši-Krimulda-P7-Turaida-Sigulda. Kopējais trases garums būs 48 kilometri.

Savukārt Tautas brauciens sāksies plkst.14, un tā garums būs 36 kilometri. Brauciena maršruts būs Sigulda-Sēnīte-Ragana-Turaida-Sigulda. Retro braucienam startu dos aptuveni plkst.14.20 divos maršrutos, proti, Sigulda-Ratnieki-Sigulda (28 kilometri) un Sigulda-Vildoga-Līgatne-Vildoga-Sigulda (45 kilometri).

Sacensību centra un koridoru izbūve uz Gaujas, Cēsu, Poruka un Līvkalna ielām tiks veikta 1.septembrī un 2.septembrī, kas var radīt ierobežojumus automašīnu un gājēju kustībā. Velobrauciena laikā vairākas Siguldas ielas tiks slēgtas satiksmei.

Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens pirmo reizi notika 1936.gadā, bet trīs gadus vēlāk tas pulcēja jau 6226 riteņbraucējus. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas arī velobrauciens tika atjaunots, un tas notika 1995.gadā.