Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Prokurors vēl nav pieņēmis lēmumu par protestu tiesai, kas attaisnoja Ušakovu

© F64

Prokurors vispirms iepazīsies ar tiesas motīviem un tad lems, vai iesniegt protestu par spriedumu, ar kuru attaisnots aizliegtas videonovērošanas ierīces glabāšanā apsūdzētais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Rīgas apgabaltiesa šonedēļ atstājusi negrozītu Rīgas pilsētas tiesas spriedumu, ar kuru attaisnots Ušakovs.

Prokuratūrai vēl būs iespējams iesniegt kasācijas protestu Augstākajā tiesā.

Ušakovs iepriekš pēdējā vārdā Rīgas pilsētas tiesā apgalvojis, ka šī krimināllieta bija un ir nepieciešama tikai tādēļ, lai publiski grautu politiķa reputāciju, mēģinot padarīt viņu par noziedznieku. Rīgas pilsētas tiesa Ušakovu attaisnoja pērn decembrī.

Politiķis toreiz pēdējā vārdā atkārtoja, ka viņš nav iegādājies, glabājis kādu aizliegtu ierīci un nav zinājis neko par albumu, un vēl jo mazāk - par tajā esošo noslēpto ierīci.

Tai vietā, lai meklētu vainīgās personas, kuras ir ienesušas un izvietojušas albumu ar ieslēptu ierīci vienā no Rīgas domes telpām, izmeklēšana pasludinājusi viņu par apsūdzēto.

Prokuratūra apsūdzību Ušakovam uzrādīja 2021.gada nogalē pēc Krimināllikuma panta par sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem speciāli radītu vai pielāgotu iekārtu, ierīču vai instrumentu aprites aizlieguma pārkāpšanu.

Par šādu nodarījumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, sabiedrisko darbu, vai naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos uz laiku līdz pieciem gadiem.