Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Tiesai nodod krimināllietu pret Māri Kovaļovu par izbēgšanu no Rīgas Centrālcietuma

© pixabay.com

Daudznozaru specializētā prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas tiesa krimināllietu pret Māri Kovaļovu par izbēgšanu no Rīgas Centrālcietuma.

23.jūlijā Valsts policija meklēja vīrieti, kurš bija izbēdzis no ieslodzījuma vietas. Saskaņā ar apsūdzību vīrietim kāda cita kriminālprocesā bija piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, un viņš ievietots ieslodzījuma vietā - Rīgas Centrālcietumā, aģentūru LETA informēja prokuratūra.

Apsūdzētajam radās nodoms no ieslodzījuma vietas aizbēgt. Apsūdzētais, apzinoties, ka viņu neviens nenovēro, un pārvietojoties pa Rīgas Centrālcietuma teritoriju, nokļuva administratīvo ēku pagalmā.

Tur viņš uzkāpa uz dienesta ēkas jumta un pārkāpa uz blakus esošās ēkas jumta, no kura tālāk pārlēca pāri Centrālcietuma ārējam nožogojumam, tādējādi izbēgot no ieslodzījuma vietas. Tās pašas dienas vakarā apsūdzēto vīrieti aizturēja policija.

LETA jau rakstīja, ka citā procesā Kovaļovs tiek tiesāts par draudzenes bijušā dzīvesbiedra slepkavības mēģinājumu.

1993.gadā dzimušais Kovaļovu pēc izbēgšanas dažu stundu laikā izdevās aizturēt Sarkandaugavā. Viņš bēgšanas laikā savainoja kāju.

Par ieslodzītā bēgšanu ir sākts kriminālprocess, bet notikušā apstākļi tiks detalizēti skaidroti dienesta pārbaudē.

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) iepriekš ar rezolūciju uzdevusi izmeklēt notikušo bēgšanu no Rīgas Centrālcietuma un veikt visaptverošu izvērtējumu ieslodzījuma vietu sistēmā, novērtējot procedūru, infrastruktūras un citu resursu atbilstību.