Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

LU izsludina vakanču konkursu augstākā līmeņa profesūrai; pētījumu plāns 6 gadiem jāizstrādā 2 nedēļās

© Ģirts Ozoliņš/MN

Latvijas Universitāte (LU) izsludinājusi astoņas vakances tenūrprofesūrā bioloģijā, medicīnā, fizikā, datorzinātnēs, valodniecībā, filozofijā, kā arī sociālajās un izglītības zinātnēs. Pieteikuma sagatavošanai, tostarp pētniecības plāns sešiem gadiem, kā arī latviešu valodas zināšanu apliecinājumam atvēlētas vien 2 nedēļas. Pieteikumu pieņemšana noslēgsies 13.novembrī.

Kā vēsta LU mājas lapa, Tenūrprofesora galvenajos pienākumos ietilpst noteikt prioritārās pētniecības jomas un virzienus konkrētajā zinātņu nozarē, piesaistīt pētniecības programmas īstenošanai nepieciešamo finansējumu, vadīt pētniecības projektus, kā arī iesaistīties starptautiskos konsorcijos un projektos. Ne mazāk svarīgi ir izstrādāt studiju programmas un kursus maģistra un doktora studiju līmenī, vadīt promocijas darbu izstrādi, kā arī veicināt zinātnes nozares plašāku atpazīstamību sabiedrībā.

Pretendentiem jāpiemīt zinātņu doktora grādam un darba pieredzei zinātniskajā vai pedagoģiskajā darbā, kā arī organizatoriskajā darbā un komandas vadīšanā. Tāpat pretendentiem jāpārzina latviešu un angļu valoda C1 līmenī, bet ārvalstu pretendentiem jāuzrāda valsts valodas prasmi apliecinošs dokuments, ja valodas zināšanas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai. Papildu kvalifikācijas prasības katrai tenūrprofesūras vietai noteiktas konkursa nolikumā.

Visām tenūrprofesora vakancēm darba samaksa norādīta sākot no 5600 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.