Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

No Rīgas ar vilcienu varēs nokļūt uz Tartu un Tallinu

Šonedēļ Pasažieru vilciena pārstāvji dosies pie igauņu kolēģiem, lai vienotos par vienotās biļetes tirdzniecību, jo, sākot ar 29. maiju, tiks nodrošināti pasažieru pārvadājumi maršrutā Rīga–Valga–Tartu–Tallina. Šāds maršruts izveidots, jo pašlaik no Rīgas uz Tartu var nokļūt tikai vienreiz dienā ar autobusu vai lidmašīnu.

"No 29. maija būs reiss Rīga–Sigulda–Cēsis–Valmiera–Valga–Tartu–Tallina. Valgā pasažieriem 10 minūšu laikā būs jāpārsēžas uz igauņu vilcienu, taču svarīgākā lieta ir nevis tas, ka ar vilcienu varēs nokļūt līdz Tallinai, jo ceļā jāpavada apmēram astoņas stundas, bet gan tas, ka no Rīgas uz Tartu var nokļūt tikai ar vienu autobusu," informē Pasažieru vilciena mārketinga departamenta direktors Andrejs Filipovs. Viņš norāda, ka šāda prakse – divu valstu vilcieni saplāno līdzīgus pienākšanas un atiešanas laikus no kopīgas pilsētas – ir normāla Eiropas prakse. "Daudzviet Eiropā īsteno līdzīgus piemērus, un tagad mēs mēģināsim to ieviest maršrutā uz Tartu un Tallinu. Iniciatīva sasaistīt divu vilcienu pienākšanas un atiešanas laikus nāk no Igaunijas," atklāj A. Filipovs. Vilciens no Rīgas aties pulksten 13.20, Valgā pienāks 16.47, Tartū – pulksten 18.25, bet Tallinu sasniegs 21.30.

Savukārt maršrutā uz Siguldu šovasar Pasažieru vilciens ieplānojis neapstāties divās pieturās un turpmāk no Rīgas līdz Siguldai varēs nokļūt 50 līdzšinējo 70 minūšu vietā.