Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Ceturtdaļa iedzīvotāju uz nākamo gadu neskatās cerīgi; sagaida sliktāko

© pixabay.com

Ceturtā daļa jeb 25% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka nākamgad viņu dzīves apstākļi pasliktināsies, liecina jaunākais "Eirobarometra" pētījums.

Nedaudz vairāk nekā puse jeb 51% respondentu uzskata, ka viņu personiskie dzīves apstākļi paliks nemainīgi, savukārt 19% Latvijas iedzīvotāju sagaida, ka nākamā gada laikā personīgie dzīves apstākļi uzlabosies.

"Eirobarometra" dati parāda, ka aizvadīto divpadsmit mēnešu laikā grūtības mēneša beigās nomaksāt rēķinus gandrīz nekad nav bijušas 62% Latvijas iedzīvotāju. Uz grūtībām reizēm nomaksāt rēķinus norādījuši 27% respondentu. Vēl 10% Latvijas iedzīvotāju visu laiku bijušas grūtības nomaksāt rēķinus.

Taujāti, vai kopumā lietas patlaban Latvijā virzās pareizā vai nepareizā virzienā, 46% atzīmējuši, ka lietas virzās nepareizā virzienā, bet 33% uzsvēruši, ka lietas virzās pareizā virzienā. Atbildes iespēju "ne viens, ne otrs" izvēlējušies 11% aptaujas dalībnieku. Vēl 10% bija grūtības atbildēt uz šo jautājumu.

"Verian" aģentūra Eiropas Parlamenta 2023.gada rudens "Eirobarometra" aptauju veica no 25.septembra līdz 19.oktobrim visās 27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, tostarp 1000 intervijas Latvijā.