Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Vācijas policija kopš 2010.gada novērsusi 18 islāmistu teroraktus

© pixabay.com

Vācijas policija kopš 2010.gada novērsusi 18 islāmistu teroraktus, otrdien paziņojis Federālās kriminālpolicijas birojs (BKA).

"Kopš 2010.gada 18 lietas, ko izmeklēja BKA, klasificētas kā islāmistu motivēti uzbrukumi, ko novērsušas tiesībsargājošās iestādes," paziņoja birojs.

BKA atklāja, ka deviņi uzbrukumi novērsti Ziemeļreinā-Vestfālenē, kas ir visblīvāk apdzīvotā Vācijas federālā zeme. To vidū ir plāns 2013.gadā noslepkavot galēji labējās partijas "Pilsoņu kustība par Ziemeļreinu-Vestfāleni" ("Pro NRW") priekšsēdētāju un iecere 2016. un 2017.gadā sarīkot sprādzienu starp Vācijas karavīriem.

Policijai 2017.gadā Ķelnē arī izdevās novērst uzbrukumu, kurā bija plānots izmantot rīcinu, un 2018.gadā apturēt uzbrukumu šiītu mošejai, policistiem un naktsklubam Frankfurtes apgabalā.

Hamburgā tika novērsti divi uzbrukumi, tai skaitā pašnāvnieka uzbrukums, kura mērķis bija baznīca Zviedrijā. Šo teroraktu bija plānots īstenot šogad.

BKA atklāja, ka varasiestādes par septiņiem uzbrukumiem saņēma svarīgu informāciju no ārvalstīm. Birojs arī norādīja, ka daudzus iespējamos islāmistu uzbrukumus varasiestādēm izdevās novērst agrīna stadijā un tie šajā statistikā netika iekļauti.