Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Latvijā

Japāņi Latvijas preču veikalā Tokijā pērk linu izstrādājumus un rupjmaizi

Latvijas preču veikalā Tokijā pārstāvēti gandrīz 30 uzņēmumi; japāņiem lielākā interese par linu izstrādājumiem un rupjmaizi

Latvijas preču veikalā Tokijā „Riga Collection” pārstāvēti gandrīz 30 Latvijas uzņēmumu ražojumi, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pavēstīja „Riga Collection” prezidents Jodziro Kavasima (Yojiro Kawashima).

Pēc viņa teiktā, japāņiem interesanti šķiet Latvijas linu izstrādājumi un rupjmaize. "Mūsu veikalā lielākā interese ir par linu izstrādājumiem. Latvijas lina izstrādājumiem ir pilnīgi cits dizains, nekā ir pierasts redzēt Japānā, tādēļ par tiem ir interese," sacīja Kavasima.

Viņš pastāstīja, ka „Riga Collection” uzdevums ir ne tikai pārdot preces, bet, izmantojot šo veikalu, arī iepazīstināt Japānas iedzīvotājus ar Latviju un tās kultūru. "Līdz ar to, iespējams, kādu preci mēs spējam pārdot tikai vienu reizi mēnesī, bet, ja tā ir tradicionāla un raksturīga Latvijai, mēs tomēr uzskatām, ka tai ir jābūt atrodamai mūsu veikalā. Tas ir mūsu veikala koncepts," norādīja veikala saimnieks.

Viņš gan atzina, ka Japānai par Latviju ir maz zināšanu. "Ne par Latviju, ne Latvijas produktiem Japānā nav daudz zināms. Kad mēs atvērām savu veikalu, varēja droši teikt, ka 90% japāņu nebija ne jausmas, kur atrodas un kas ir Latvija. Taču, ja viņi kaut ko nopērk, parādās arī interese par to, no kurienes šī lieta nāk. Savā veikalā mēs katram pircējam arī parādām karti, lai viņi zinātu, kur atrodas Latvija. Tādēļ man ir prieks, ka šīs zināšanas aug. Turklāt ir pircēji, kas pie mums ir sākuši iegriezties regulāri. Joprojām lielākajai daļai japāņu par Latviju nav nekas zināms, bet mums ir prieks, ka viņu tomēr ir mazāk nekā tad, kad mēs sākām savu darbu," informēja Kavasima.

Viņš minēja, ka „Riga Collection” meklē arī jaunus Latvijas ražotājus, kuru produkciju izvietot veikalā un aicināja uzņēmējus būt aktīvākiem. "Atklāti runājot, to es labprāt dzirdētu no Latvijas iedzīvotājiem – kas ir tās preces, kas viņiem patīk un liekas interesantas. Mēs esam tikušies ar vairākiem ražotājiem, un man jāteic, ka ir ļoti jaukas lietas, un ir lietas, kuru kvalitāte tomēr līdz galam neatbilst mūsu prasībām. Pamatā mēs esam atraduši lina izstrādājumus, adījumus, dažādus aksesuārus, rudzu maizi. Turklāt jāteic, ka rudzu maize ir kļuvusi ļoti populāra. Mēs katru mēnesi saņemam svaigas rudzu maizes sūtījumu no maizes ceptuves „Lāči”, un mums ir pircēji, kuri to gaida un kurus mēs informējam, kad ir atsūtīta svaiga maize," klāstīja Kavasima.

Viņš arī pauda gandarījumu, ka „Riga Collection” atbalsta gan Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), gan Latvijas vēstniecība Japānā.

"Riga Collection" Japānā tika atvērts pērn 24.jūlijā.