Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Maija beigās ar vilcienu varēs nokļūt no Rīgas līdz Tallinai

Šā gada 29. maijā no Rīgas aties jauns starptautisks pasažieru vilciena reiss Rīga-Tartu-Tallina. Tā norādījis uzņēmuma "Pasažieru vilciens" (PV) valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds.

"No 29. maija sadarbībā ar Igaunijas dzelzceļu būs jauns reiss Rīga-Tartu-Tallina. Tas faktiski būs tas pats Valgas reiss, bet līdz šim problēma bija tajā, ka tas Valgā ieradās stundu vēlāk, nekā bija aizgājis vilciens uz Tallinu. Tagad tas ir saskaņots," viņš teica.

Freivalds norādīja, ka vilciens kursēs vienu reizi dienā. "Šis virziens ērtāks pat ir tiem, kas brauc uz Tartu, bet varēs braukt arī līdz Tallinai," viņš sacīja un piebilda, ka pašlaik virziens uz Tartu ir pieprasīts.

PV valdes priekšsēdētājs atzina, ka līdzīgus savienojumus plānots veidot arī ar Lietuvu. "Lietuva ir nākamais posms. Ir sāktas sarunas ar Lietuvas pasažieru pārvadātāju, vai mēs varam noorganizēt līdzīgus reisus. Kādreiz būs „Rail Baltica”, bet tagad vajadzētu noorganizēt, lai pa Baltijas valstīm var pārvietoties, pārkāpjot no viena vilciena citā. Tas ir tīri tehnisks jautājums," klāstīja Freivalds.

Pašlaik no Latvijas starptautiskā dzelzceļa satiksme ir uz Maskavu un Sanktpēterburgu un no šā gada 1.jūnija paredzēts atjaunot pasažieru vilcienu satiksmi starp Rīgu un Minsku Baltkrievijā.