Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Policija pārbauda auto tehnisko stāvokli un pieķer vairākus dzērājšoferus

© Pixabay

Rīgā aizvadītajā piektdienā automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaužu laikā policija pieķērusi vairākus dzērājšoferus, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Pagājušās darba nedēļas izskaņā policijas darbinieki kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas darbiniekiem Rīgā, pie Vanšu tilta veica iepriekš plānotu automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudi.

Vairāku stundu laikā pārbaudītas aptuveni 900 automašīnu, 63 gadījumps policija konstatēja dažādus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus. Tāpat vairākas automašīnas bija tehniski neatbilstošā stāvoklī, līdz ar to nedrīkstēja turpināt piedalīties ceļu satiksmē - deviņām automašīnām noņemtas numurzīmes, septiņām automašīnām anulētas tehniskās apskates.

Vislielākais pārkāpumu skaits konstatēts, kad autovadītāji bija vadījuši automašīnu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām - tādi vadītāji bija 22, no kuriem 12 bija ēdienu piegādātāji. Tāpat pārbaudē tika konstatēti 17 autovadītāji, kuri pārvietojās ar transportlīdzekli, kurš ir aprīkots ar neatbilstošām ziemas riepām - neatbilstošu riepu protektoru braukšanai ziemas laikapstākļos.

Pārbaudes laikā policija konstatēja arī vairākus autovadītājus, kuri bija sēdušies pie spēkrata stūres alkohola reibumā - trijos gadījumos alkohola koncentrācija nepārsniedza 1,5 promiles un transportlīdzekļa vadītājiem bija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, līdz ar ko Valsts policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesus.

Savukārt vienā gadījumā autovadītājs bija braucis alkohola reibumā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, par ko policija uzsāka kriminālprocesu.

Vēl pārbaudes laikā konstatēti citi 20 dažādi ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi, piemēram, konstatēti vairāki transportlīdzekļi, kuru radītais trokšņa līmenis pārsniedz normatīvajos aktos vai izgatavotāja noteikto.