Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

"Kāpēc mums jāmaksā par citu kļūdām?" Aptuveni 200 neapmierināti Talsu pašvaldības darbinieki piketē pret amata vietu samazināšanu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Trešdien, kad Talsu novada domes sēdē tiek skatīts pašvaldības šī gada budžets un plānoti taupības pasākumi, pie domes ēkas aptuveni 200 pašvaldības iestāžu pārstāvji piketē pret amata vietu un budžeta samazināšanu, informē pašvaldības pārstāve Ieva Simanoviča.

Sanākušie darbinieki tur plakātus ar citātiem "Stāvēt par kultūru ir tas pats, kas par Latviju (Rainis)", "Kultūra - plāna ābola miziņa virs nokaitēta haosa (Nīče)", "Mēs esam par pārdomātiem lēmumiem!", "Kāpēc mums jāmaksā par citu kļūdām?", "Nav darba, nav cilvēku - nebūs novada", "Izpēti pirms lem!", "7X nomēri pirms griez!", "Ko sēsi, to pļausi". Uz manekena pakarināts plakāts "Nākotnes darbinieks gatavas strādāt bez atalgojuma" un citi. Ar piketētājiem sarunājas domes pozīcijas un opozīcijas deputāti.

Kā vēstīts, šodienas domes sēdē tiek skatīts pašvaldības budžets, tostarp iespējamie taupības pasākumi, proti, četru darba dienu nedēļu, jautājums par darbinieku skaita un izdevumu samazinājumu līdz 25%, kā arī atalgojuma samazinājumu visiem pašvaldības darbiniekiem par 10%. Finansējuma samazinājums skars visas nozares, tai skaitā izglītību, kultūru un sportu.