Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Ventspils poliklīnikā ienāk jaunākā diagnostikas iekārta

© Publicitātes foto

Pašvaldības SIA "Ventspils poliklīnika" sākusi īstenot projektu, kura laikā iegādāsies stacionāru digitālo rentgena iekārtu, aģentūru LETA informēja poliklīnikas sabiedrisko attiecību speciāliste Megija Žeimunde.

Vairāku diagnožu gadījumos tieši rentgena izmeklējumu ārsti bieži nozīmē kā pirmo, jo tas ir viens no informatīvākajiem izmeklējumiem gan diagnozes precizēšanai, gan ārstēšanas rezultātu izvērtēšanai.

Žeimunde skaidro, ka Ventspils poliklīnika sākusi īstenot jaunu projektu, kura mērķis ir attīstīt sekundārās ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu. Plānots iegādāties stacionāru digitālo rentgena iekārtu. Jaunā iekārta ne tikai paātrinās pacientu izmeklēšanas procesu, bet arī atvieglos medicīnas personāla ikdienas darbu, uzlabos izmeklējuma attēla kvalitāti un būtiski paaugstinās darba efektivitāti.

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 230 000 eiro, tostarp Atveseļošanas fonda finansējums 154 427 eiro, pašvaldības SIA "Ventspils poliklīnika" finansējums 43 144 eiro un valsts budžeta finansējums 32 429 eiro.

Projektu paredzēts īstenot līdz 2025.gada 30.jūnijam.

Pašvaldības SIA "Ventspils poliklīnika" sniedz primāros un sekundāros ambulatoros veselības aprūpes pakalpojumus, nodrošina funkcionālos izmeklējumus un organizē medicīnas komisijas, kā arī sniedz dažādas izziņas par pacienta veselības stāvokli.