Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

“Apocalyptica” atgriežas pie “Metallica” repertuāra, ar ko uzstāsies arī Rīgā

© publicitātes foto

Somu simfometāla čellistu apvienība “Apocalyptica” publiskojusi pirmo singlu no sava topošā desmitā studijas albuma “Plays Metallica Vol. 2”, kā arī izsludinājusi Eiropas koncerttūri. Latvijas klausītāji jauno albumu varēs klātienē klausīties un redzēt to pašu somu meistaru izpildījumā 21. oktobrī “Arēnā Rīga”.

Pirmais singls no topošā “Apocalyptica” albuma ir “The For Horseman” - dziesma no leģendārās grupas “Metallica” albuma “Kill ‘Em All” (1983), turklāt tajā tiek pieteikts arī viņu basģitārists Robs Truhiljo. Somu čellistu desmitais studijas albums “Plays Metallica Vol. 2 Tour 2024” iznāks 7. jūnijā un būs kā turpinājums viņiem pasaules slavu atnesušajam 1996. gada debijas albumam “Apocalyptica plays Metallica by four cellos”, kas dažās nedēļās pārvērta mūziķus pasaules mēroga zvaigznēs. Ar jauno albumu “Apocalyptica” atgriezīsies pie saknēm un turpinās simfonisko veltījumu grupai “Metallica”.

“Ir neticami apzināties, ka pēc tik daudziem gadiem mūsu veltījums grupai “Metallica” vēl joprojām tik spēcīgi uzrunā klausītājus. Iespēja dalīties mūsu mīlestībā pret “Metallica” mūziku tiešā saiknē ar auditoriju klātienes koncertos ir kaut kas maģisks un unikāls! Šoreiz mūsu šovs sasniegs jaunu līdz šim nebijušu pieredzi, tādēļ nevaram sagaidīt mirkli, kad tiksimies ar saviem faniem un dalīsimies mūsu priekā,” uzsver “Apocalyptica” līderis Eika Topinens.

Pat grūti atminēties, cik reizes populārā somu čellistu apvienība uzstājusies Latvijā - viņi te regulāri viesojas jau kopš 2000. gada -, taču ar vienas rokas pirkstiem uzskaitei noteikti nepietiks, varbūt ar abām rokām varētu tikt cauri. Pēdējoreiz “Apocalyptica” šeit uzstājās pērn janvārī, arī “Arēnā Rīga”, taču jāatzīst, ka šajā koncertā jau bija jūtams, ka interese par viņiem ir atslābusi - publika vairāk bija sanākusi uz citu iesildošajā daļā dzirdamo simfometāla grupu “Epica”. Taču jauns albums ar “Metallica” dziesmām situāciju noteikti mainīs - tieši šādus skaņdarbus klausītāji vēlas dzirdēt no šiem somu čellistiem.