Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Aiztur apjomīgu cigarešu kontrabandas kravu no Baltkrievijas - teju 30 000 paciņu

© Vladislavs Proškins / F64

Muitnieki pagājušās nedēļas nogalē novērsuši liela apjoma cigarešu kontrabandu no Baltkrievijas, LETA informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji

Kopumā 578 800 cigaretes jeb 28 940 paciņas bija paslēptas vagonos ar kukurūzas miltu un lopbarības granulu kravām, kā arī kādas privātpersonas vieglās automašīnas durvju konstrukcijā.

VID Muitas pārvaldes Indras muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonas ar kravu kontroles rentgena iekārtas palīdzību sestdien, 16.martā identificēja aizdomīgas vietas divos vagonos vilciena sastāvā, kas iebrauca Latvijā no Baltkrievijas.

Noņemot nodrošinājumus un atverot hopera tipa vagonu lūkas, muitnieki konstatēja, ka kukurūzas miltu un lopbarības granulu kravās paslēptas 55 kastes ar cigaretēm. Izņemtas 27 500 paciņas cigarešu "NZ Black", "NZ Gold" un "Queen Superslims" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt piektdien, 15.martā, pamatojoties uz automatizētās riska analīzes rezultātiem, muitnieki Pāternieku MKP pārbaudei ar kravu kontroles rentgena iekārtu novirzīja kādu vieglo automobili, ko vadīja Baltkrievijas pilsonis. Izvērtējot skenētos attēlus, ekspertiem radās aizdomas par nedeklarētu preču esamību transportlīdzekļa durvju konstrukcijā.

Noņemot automobiļa durvju dekoratīvo apšuvumu, tika konstatētas no muitas kontroles slēptās cigaretes. Izņemtas 1440 paciņas cigarešu "NZ Gold", "Queen Superslims" un "Lucky Strike" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Valsts budžetā nesamaksātā nodokļu summa par abos gadījumos atklātajām kontrabandas cigaretēm kopumā ir aptuveni 133 000 eiro.

Lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa sākšanu.