Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Valainis mudina Ārlietu ministriju rīkoties, lai panāktu Krievijā aizturētā Latvijas repera atbrīvošanu

© MN

Krievijas tiesa gatvojas izraidīt no valsts Latvijas valstspiederīgo, reperi Robertu Plaudi, kurš uzstājas ar skatuves vārdu "Platina", ziņo raidsabiedrība "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL), atsaucoties uz "Telegram" kanālu "Milij Tomsk".

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis aicina Ārlietu ministriju rīkoties, lai Latvijas pilsonis pēc iespējas ātri un droši atgrieztos mājās.

"Šis ir kārtējais pierādījums tam, ka braukt uz Krieviju nav droši! Esmu pārliecināts, ka Baiba Braže un Latvijas MFA jau strādā pie tā, lai Latvijas pilsonis pēc iespējas ātri un droši atgrieztos mājās!" mikrovlogošanas vietnē "X" raksta Viktors Valainis.

Portāls NRA jau rakstīja, ka reperis no Rīgas 12 .aprīlī sāka turneju pa Krieviju. 19.aprīlī, kad viņu aizturēja, viņam apritēja 28 gadi.

Lēmumu par Latvijas pilsoņa izraidīšanu pieņēmusi Tomskas Kirova rajona tiesa, kas Plaudim arī piespriedusi 4000 rubļu (40 eiro) sodu. Līdz nosūtīšanai uz Latviju Plaudis atradīsies īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Jau ziņots, ka Plaudis tika aizturēts koncerta laikā Tomskas naktsklubā "Face", liecina sociālajos tīklos publicēti videoieraksti. Tajos redzams, ka specvienības darbinieki "Platina" uzstāšanās laikā uziet uz skatuves un aizved viņu.

Tomskas policija informēja, ka Plaudim noformēti administratīvie protokoli par to, ka viņš pārkāpis noteikumus par ieceļošanu Krievijā, nelikumīgi strādājis, lai gan viņam bijusi tūrisma vīza, kā arī atteicies no medicīniskās apskates narkotiku reibuma noteikšanai.

vairāk par notukušo šeit.