Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas paku piegādes tirgū ienāk jauns dalībnieks - UNISEND ar 152 pakomātiem

© Publicitātes foto

UNISEND - jauns dalībnieks Latvijas paku piegādes tirgū, ir uzsācis savu darbību Latvijā, piedāvājot tīklu ar 152 pakomātiem. Klienti var nosūtīt un saņemt pakas gan Latvijā, gan visās trīs Baltijas valstīs, nodrošinot ērtu piegādes iespēju klienta atrašanās vietā.

Kopumā UNISEND tīkls Baltijā sastāv no aptuveni 750 pakomātiem, no kuriem aptuveni 300 atrodas Latvijā un Igaunijā. Šim attīstības procesam tika piešķirti vairāk nekā 4 miljoni eiro.

Vairāk nekā 95 procenti paku Latvijā no viena UNISEND pakomāta uz citu, tiek piegādātas vienas darba dienas laikā.

UNISEND ir jauns piegādes pakalpojumu tīkls, ko piedāvā Lietuvas Pasts un, kas ienāk Latvijā un Igaunijā šajā pavasarī. Jaunais UNISEND zīmols šogad pakāpeniski parādīsies uz vairāk nekā 430 pakomātiem Lietuvā, kas pašlaik darbojas zem nosaukuma LP EXPRESS.

"Lietuvas Pasts pieņēma lēmumu ienākt pakomātu segmentā pirms vairāk nekā desmit gadiem. Pēc sekmīgas ieviešanas Lietuvas tirgū mēs esam gatavi piedāvāt savu pakalpojumu priekšrocības klientiem visā Baltijas reģionā. Šeit tiešsaistes iepirkšanās kļūst arvien biežāka, un pakomāti kļūst par dominējošo pakalpojuma piegādes metodi. UNISEND ir gatavs izpildīt solījumu klientiem - Sūti. Saņem. Viegli," stāsta Lietuvas Pasta valdes priekšsēdētājs Rolandas Žukas.

Saskaņā ar datu apkopošanas platformas Statista prognozēm no 2023. līdz 2027. gadam e-komercijas tirgus trīs Baltijas valstīs katru gadu pieaugs par 11%. Turklāt tiek novērots, ka pakas, kas ceļo cauri pakomātiem, katru gadu pieaug reģionā, bet vajadzība pēc kurjeru pakalpojumiem un pakomātu nosūtīšanas uz pasta nodaļām samazinās.