Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Pagaidām maza interese par darbu Dziesmu un deju svētku padomē

© Dmitrijs Suļžics / F64

Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) līdz 6. maijam ir pagarinājis termiņu pārstāvju pieteikšanai darbam Dziesmu un deju svētku padomē, jo nav saņems pietiekams pieteikumu skaits, aģentūrai LETA norādīja LNKC pārstāve Lana Kazlauskiene.

Nevalstiskās organizācijas, kuru darbības mērķis ir saistīts ar Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanu un attīstību, ir aicinātas atbilstoši kompetencei izvirzīt pārstāvjus koru, deju, pūtēju orķestru, tautas lietišķās mākslas, tautas mūzikas, tradicionālās kultūras un profesionālās mūzikas nozarēs, kā arī kultūras centru pārstāvjus darbam Dziesmu un deju svētku padomē nākamajam darbības periodam: 2024.-2028.gadam.

Darbam padomē var virzīt pretendentus, kam ir pieredze pārstāvētajā nozarē vismaz divu Dziesmu un deju svētku sagatavošanā un rīkošanā, kuri ir iesaistīti Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanas un attīstības pasākumu un norišu nodrošināšanā Dziesmu un deju svētku starplaikā.

No pretendentiem tiek gaidīta pieredze sadarbībā ar valsts un pašvaldību institūcijām un nevalstiskajām organizācijām kultūras vai izglītības jomā un tie nedrīkst būt iesaistīti kārtējo Dziesmu un deju svētku sagatavošanā un rīkošanā kā mākslinieciskie vai projektu vadītāji.

Piesakot pretendentu, LNKC jāiesniedz pieteikums, kurā pamatota pretendenta izvirzīšana pārstāvībai padomē attiecīgajā nozarē vai jomā, lēmuma noraksts vai protokola izraksts par pretendenta izvirzīšanu, rakstisks apliecinājums, ka pretendents piekrīt būt par padomes locekli, pretendenta dzīvesgaitas apraksts un nevalstiskās organizācijas statūtu kopija, ja pretendentu izvirza nevalstiskā organizācija.