Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Jelgavā palielina maksu par sabiedriskās tualetes apmeklējumu

© MN

Jelgavas dome šodien nolēma par desmit centiem paaugstināt maksu SIA "Zemgales Eko" apsaimniekotajās sabiedriskajās tualetēs un no 26.aprīļa šis pakalpojums pieaugušajiem maksās 40 centus.

Pakalpojuma cena skolēniem nemainīsies un būs desmit centi. Tāpat paliek spēkā maksas atbrīvojums bērniem un personām ar invaliditāti.

Skaidrojot iemeslu cenas pieaugumam, "Zemgales Eko" ražošanas direktore Kristīne Stukina norāda, ka maksa par tualetes apmeklējumu pēdējoreiz aktualizēta 2019.gadā un šo piecu gadu laikā tualešu apsaimniekošanas izmaksas ir augušas.

Paralēli visiem iedzīvotājiem sabiedriskās tualetes bez maksas pieejamas Pasta salā un Raiņa parkā. Raiņa parkā stacionārās tualetes "tehnisku iemeslu dēļ" jau kopš pagājušā gada gan nedarbojas, bet to vietā nodrošināta pārvietojamā tualete pie bērnu laukuma.

"Zemgales Eko" apsaimnieko sabiedriskās tualetes skvērā aiz kultūras nama, Uzvaras parkā, Raiņa parkā, Ozolskvērā, pie Svētās Trīsvienības baznīcas torņa stāvlaukuma, Pasta salā, pilsētas autoostas teritorijā, kā arī pie dzelzceļa pieturas punkta "Cukurfabrika" Pārmiju ielā 2. Vairumā gadījumu stacionāro tualešu darba laiks pilsētā vasaras periodā ir no plkst.8 līdz 22, pie dzelzceļa pieturas punkta "Cukurfabrika" tualetes pieejamas no plkst.6 līdz 19, bet autoostā - no plkst.7 līdz 22.