Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

"Tas nav stulbums...tā ir valsts nodevība !!!"; soctīkli "uzsprāgst" pēc Kultūras ministrijas paziņojuma

© Dmitrijs Suļžics/MN

Apspriešanai izlikts dokuments "Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāns 2024.–2027. gadam", kas paredz palielināt pirmreizējo migrantu daudzumu no 1,1% gadā līdz 2.2% gadā. Kultūras ministrijas mājas lapā izliktais dokuments izpelnījies asu sabiedrības nosodījumu.

Mikroblogošanas vietnē "X" un Kultūras ministrijas mājas lapā sacelta pamatīga vētra par Kultūras ministrijas paziņojuma tuvāko gadu laikā ievērojami palielināt trešo valstu pilsoņu ieplūšanu Latvijā.

Reaģējot uz platformā "X" pausto, Dāvids Zalāns raksta: "Es atvainojos, bet plānots palielināt trešo valstu pilsoņu skaitu? Kas tas ir par stulbumu? Kāpēc lai tāds būtu politikas mērķis? Kurš no tā ir ieguvējs un kādā veidā?"

Komentētājos Kultūras ministrijas sniegtā informācija izsaukusi pamatotu satraukumu par Latviešu nācijas izdzīvošanas iespējām, ja ik gadu Latvijā ieplūdīs vismaz 41 tūkstotis trešo valstu migrantu. Šādi skaitļi atļauj prognozēt, ka desmit gadu periodā latviešu Latvijā būs mazāk par 50%.

"Un kādēļ uzsvars uz trešo valstu, nevis ES valstu pilsoņiem. Kāds labums no 3.valstu pilsoņiem mums kā valstij?"

"Tas nav stulbums...tā ir valsts nodevība !!!"

"Tā ir ES politika, kuru diktē Pasaules ekonomikas foruma marasmāti. Vēlētāji šobrīd vairs neizšķir gandrīz neko, tie, gluži, kā krievijā, piešķir tikai vēlēšanām leģitimitāti. Pēc vēlēšanām nevienam vēlētājam neviens neko nejautā un nepaskaidro, vien nostāda fakta priekšā."

"Absolūti nepiekrītu plāna projekta 39. lpp. minētajam priekšlikumam palielināt jauno patstāvīgās uzturēšanās atļauju (PUA) ieguvējus no 1,1% līdz 2.2% gadā.
1. Kā pierāda līdzšinējā pieredze ar Āzijas un Āfrikas migrantu uzņemšanu, tad, atskaitot uz pirkstiem skaitāmus gadījumus, viņi necenšas integrēties latviešu sabiedrībā, un labprātāk runā krieviski, nekā latviski. Vispirms ir jāiemācās integrēt tos migrantus, kas šeit jau ir nokļuvuši, un tikai tad var runāt par to, kā masveidā uzņemt jaunus.
2. Mēs dzīvojam hibrīdkara apstākļos, un jāņem vērā iespēja, ka zem migrantu maskas Krievijas vai Baltkrievijas specdienesti mēģina iepludināt mūsu valstī savus aģentus. Tādēļ, šāda kvotu palielināšana uzliks lielāku slogu Valsts robežsardzei un Valsts policijai. Jāpiebilst, ka arī nelegālie migranti arvien vairāk cenšas izmantot likumdošanas caurumus robežas šķērsošanai (atcerēsimies velosipēdu pirkšanu pie Somijas robežas 2023. gada nogalē), tādēļ noteikti ir jārēķinās ar iespēju, ka jebkuru legālu migrācijas veidu noteikti mēģinās izmantot ļaunprātīgi."