Aicina izvērtēt Jūlijas Stepaņenko un Ļubovas Švecovas izteikumus par Krievijas īstenoto karadarbību

© Kaspars Krafts / F64

Saeimas deputāts Edmunds Jurēvics (JV) ir vērsies pie ģenerālprokurora Jura Stukāna, lūdzot vērtēt, vai saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes un piemērojama kriminālatbildība Saeimā nepārstāvētās partijas "Suverēnā vara" (SV) politiķu Jūlijas Stepaņenko un Ļubovas Švecovas izteikumos par Krievijas īstenoto karadarbību.

Politiķis atsaucas uz Stepaņenko izteikumiem portālam "Delfi", ka karu Ukrainā "sākušas abas divas valstis". Jurēvics uzskata, ka arī Švecova faktiski esot paudusi nostāju, ka vainīgas esot abas puses.

"Uzskatu, ka Stepaņenko un Švecovas paustais nepārprotami liecina par apzinātu vēlmi sagrozīt faktus par Krievijas pilna mēroga militāro iebrukumu Ukrainā, tiražējot Krievijas noziedzīgā režīma naratīvu, ka karš ir Ukrainas "neveiksmīgas, nemākulīgas politikas turpinājums"," iesniegumā paudis deputāts.

Jurēvics lūdz ģenerālprokuroru izvērtēt, vai SV abu politiķu publiskajos izteikumos saskatāmas Krimināllikuma paredzētā noziedzīgā nodarījuma par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu pazīmes vai citu Krimināllikuma pantu pazīmes un ierosināt kriminālprocesu.

Svarīgākais