Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs vēlas sasniegt Ginesa rekordu

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs vasaras sezonā mēģinās sasniegt Ginesa rekordu, izgrebjot pasaulē lielāko koka karoti, aģentūru BNS informēja muzeja pārstāve Iveta Ārgale.

Viņa sacīja, ka muzejs iecerējis piedalīties Ginesa rekorda sasniegšanā, veidojot koka karoti. Pirmais posms šī panākuma sasniegšanai būs 4.–5.jūnija gadatirgus laikā, kad ikviens varēs piedalīties Baltijā lielākās karotes grebšanā.

Muzeja teritorijā šosezon darbību sāks arī autovilcieniņš "30 minūtēs apkārt Latvijai". Muzeja jaunums ir arī līdz šim nebijuši etnogrāfiski atbilstoši Jāņu ielīgošanas pasākumi četras dienas, kad ikviens varēs iemācīties, kā tradicionāli ir jāsagaida vasaras nozīmīgākie svētki. Ārgale arī minēja, ka muzeja krogam šosezon ir jauns nomnieks.

Par sezonas jaunumiem muzeja pārstāvji plašāk informēs otrdien, 24.maijā, plkst.11.30.

Preses konferencē piedalīsies Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Izglītības un informācijas nodaļas vadītāja Ārgale, muzeja direktores vietniece Una Sedleniece, amatnieks Ainārs Vanags, auto bānīša pārstāvis, ielīgošanas pasākumu un Zāļu vakara veidotājs Ivars Cinkuss.

Ikviens preses konferences dalībnieks līdz muzejam un atpakaļ varēs nokļūt ar mikroautobusu, kas gaidīs Rātslaukumā 24.maijā no plkst.10.45 līdz 11. Mikroautobusa logā būs izvietots uzraksts "Brīvdabas muzejs". Atpakaļceļš uz Rīgas centru plānots ap plkst.13, norādīja Ārgale.