Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītājs Stankevičs papildus algai saņem arī stipendijas

Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītājs Aivars Stankevičs papildus algai par tiešajiem pienākumiem saņēmis arī stipendijas divās augstskolās, kuru darbu vērtē un mācību programmas akreditē viņa vadītā iestāde, pirmdien vēsta TV3 ziņas, norādot uz iespējamo interešu konfliktu amatpersonas darbībā.

Televīzija norāda, ka Stankeviča vadītā iestāde licenzē izglītības programmas, piešķir sertifikātus privātprakses pedagogiem un izvērtē izglītības iestāžu mācību kvalitāti. Savukārt nedēļas nogalēs - pa sestdienām un svētdienām - amatpersona patlaban nododas doktorantūras studijām Daugavpils universitātē, pētot augstākās izglītības finansēšanas modeļus.

Viņš pats divkārt saņēmis Eiropas Sociālā fonda stipendiju - patlaban 600 latus mēnesī par studijām Daugavpils universitātē, bet iepriekš arī 800 latus mēnesī, izstrādājot zinātnisko darbu Rīgas Stradiņa universitātē.

Pats Stankevičs problēmu vai interešu konfliktu tajā nesaskata, skaidrojot, ka no patlaban saņemtās stipendijas sedz studiju maksu universitāte un ceļa un citus izdevumus, kas saistīti ar studijām.

Arī pārmetumus, ka šādu stipendiju var saņemt tikai vienu reizi, viņš noraida, norādot, ka likums to pieļauj saņemt arī vairākkārt. Savukārt apvainojumos vaino profesorus, par kuriem viņš kā amatpersona esot saņēmis sūdzības.

"Mums bija iesniegums par profesoriem, kas vienlaicīgi ieņem divus amatus augstskolās," norādīja Stankevičs, piebilstot, ka arī no viņa promocijas padomes divi locekļi bijuši iesaistīti šajā situācijā.

"Acīmredzot tā ir atriebība par manu veikto darbu," uzsver amatpersona.