Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Zaļā josta organizē unikālu plastmasas šķirošanas spēli "Šķiromāns Zigis"

Nedēļas nogalē notiekošajā Positivus festivālā organizācija Zaļā josta prezentēs unikāla dizaina un mehānisma plastmasas pudeļu šķirošanas spēli, kas tapusi sadarbībā ar Elektronikas un datorzinātņu institūta zinātnisko personālu. Spēle tapusi uz plastmasas šķirošanas konteinera bāzes un tai dots nosaukums Šķiromāns Zigis. Jaunā spēle radīta ar mērķi atraktīvā veidā veicināt plašu publisko pasākumu apmeklētājus rīkoties videi draudzīgi un uzturēt sakoptu apkārtnes teritoriju.

Šķiromāns Zigis radīts, lai izglītotu mūsdienu jauniešu publiku un plašu masu pasākumu dalībniekus būt atbildīgiem par savu rīcību, papildus gūstot gandarījumu no iespējas saņemt motivācijas balvas. Šķiromāns Zigis aicinās šķirot plastmasas pudeles un glāzītes, tādējādi krājot punktus un sacenšoties par vērtīgām balvām atpūtai dabā.

“Jaunās spēles radīšana bija likumsakarīgs solis, jo tā kā Zaļā josta veic arī sabiedrības izglītošanas funkciju, nereti novērojam, ka vides aktivitātēs visazartiskāk iesaistās gados jauni apmeklētāji un bērni. Spēle Šķiromāns Zigis ir pirmām kārtām pieaugušo auditorijas spēle, kurā būs motivēts iesaistīties ikviens. Spēle īpaši piemērota vērienīgiem un plaši apmeklētiem pasākumiem, īpaši tādiem, kuros ēdināšanas uzņēmumi dzērienus apmeklētājiem servē plastmasas glāzītēs. Šāda prakse būs arī Positivus festivālā. Mēs ceram, ka ar šādu pozitīvu apmeklētāju motivāciju ar laiku mums izdosies mainīt ainu, kāda bieži vien paveras nākamajā dienā pēc līdzīga mēroga pasākumiem,” stāsta Jānis Lapsa, SIA Zaļā josta valdes priekšsēdētājs.

Zaļā josta gādā arī par apmeklētāju motivāciju un līdz ar spēles prezentāciju dalībnieki varēs sacensties par 3 galvenajām balvām - visvairāk punktu ieguvušais spēles dalībnieks balvā saņems 4-6 vietīgu EuroTrail telti visai ģimenei. Otrās vietas ieguvējs balvā saņems Sony digitālo fotokameru, savukārt trešās vietas ieguvējam būs iespēja papildināt savu atpūtu brīvā dabā ar jaunu, pilnībā aprīkotu piknika grozu. Spēles dalībnieki par aktīvu atkritumu šķirošanu un nodošanu Šķiromāna Ziga pārziņā saņems veicināšanas balvas – īpašo Zaļās jostas atpūtnieku hūti.

Zaļā josta teltī Positivus festivāla apmeklētājus gaidīs arī virkne dažādu radošu un atraktīvu aktivitāšu. Abās festivāla dienās norisināsies aizraujošas meistardarbnīcas, kurās apmeklētāji bez maksas varēs radoši un praktiski no otrreizējām izejvielām radīt jaunas lietas. Dalībnieki tiks aicināti piedalīties pudeļu un glāzīšu marmorēšanas, apgleznošanas un dekupāžas darbnīcās, izgatavot piespraudes un brošas, kā arī renovēt savus T-kreklus un topiņus, izmantojot drosmīgas un mūsdienīgas auduma apstrādes tehnoloģijas.

Zaļā josta festivāla laikā gādās arī par vides izglītību. “Mūsu teltī ikvienam būs iespēja saņemt atbildes uz jautājumiem par atkritumu šķirošanu un apsaimniekošanu Latvijā. Rīkoties videi draudzīgi, saudzēt vidi un šķirot atkritumus mācīsim kā lieliem, tā maziem festivāla apmeklētājiem, iesaistot spēlēs, konkursos un aizraujošās aktivitātēs,” stāsta Laima Jekšiņa, SIA Zaļā josta mārketinga vadītāja.