Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Brocēnu novadā teju pustūkstotis cilvēku plūdu dēļ ir atrauti no ārpasaules

© sz.lv

Brocēnu novadā teju pustūkstotis cilvēku plūdu dēļ ir atrauts no ārpasaules, bet cilvēku evakuācija nav nepieciešama, norāda novada mērs Arvīds Mēters.

Viņš informēja, ka situācija novadā ir diezgan nopietna un pašlaik Saldū notiek kopīga Saldus un Brocēnu novada operatīvā sanāksme, kurā lems par turpmāko rīcību.

"Apmēram četrsimts piecsimts cilvēku novadā ir nogriezti no ārpasaules," informēja Mēters. "Patlaban situācija nav tāda, lai evakuētu cilvēkus."

Pašreizējā informācija liecina, ka izskalotas 14 caurtekas, lieli postījumi nodarīti ceļiem kopumā triju kilometru garumā. Ūdens līmenis strauji kāpj arī Vēršādas upes baseinā, kas caurvij Brocēnu novadu un pilsētu.

Mēters arī pastāstīja, ka pie Cieceres ezera ir bērnu nometne, kurai jābeidzas sestdien, un, ja situācija nebūs normalizējusies, bērniem pārtiku piegādās pa ezeru.

Jau vēstīts, ka uz Rīgas–Liepājas šosejas pāris kilometru no apvedceļa izskalots asfalts, tāpēc satiksmi šajā vietā organizē pa vienu joslu. Savukārt ūdens līmenis Cieceres upē vietām cēlies par teju trim metriem.