Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Dibināta partija "Vienotība"

© f64

Valkā sestdien dibināta partija "Vienotība", trīs partiju līderiem parakstot reorganizācijas līgumu.

Partija izveidota saplūstot trim partijām. Reorganizācijas līgumu sestdien parakstīja "Jaunā laika" līdere Solvita Āboltiņa, "Sabiedrība citai politikai" līderis Aigars Štokenbergs un "Pilsoniskās savienības" priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis.

Pēc līguma parakstīšanas tika kopīgi nodziedāta Latvijas himna.

Reorganizācijas līgumā noteikts "Vienotības" valdes sastāvs, kurš turpinās darbu līdz partijas pirmajam kongresam, kas gaidāms novembrī.

Saskaņā ar līgumu, valdi veido tās priekšsēdētāja Āboltiņa, kā arī Štokenbergs, Kristovskis, Valdis Dombrovskis, Kārlis Šadurskis, Artis Pabriks, Dzintars Zaķis, Arvils Ašeradens, Aleksejs Loskutovs, Silva Bendrāte, Sanita Stelpe, Karīna Korna, Edgars Jaunups, Jānis Avotiņš un Krišjānis Bušs.

Reorganizācijas līgumā sacīts, ka partija pamatmērķis ir nacionālas Latvijas valsts ilgtspējīga attīstība. Tās mērķi ir stabila Latvijas tautsaimniecības izaugsme, demogrāfiskās situācijas uzlabošana, izglītota, brīva, toleranta un vispusīga cilvēka personības attīstība, definēts reorganizācijas līgumā.

Partijas mērķi ietver arī tiesiskuma, neatkarīgas un taisnīgas tiesu varas nostiprināšanu, korupcijas izskaušanu, valsts pārvaldes profesionālisma sekmēšanu, kā arī līdzvērtīgas ekonomiskās, sociālās, kultūras un sporta attīstības iespējas visiem Latvijas cilvēkiem un novadiem, latviešu tautas lingvistisko pamattiesību nodrošināšanu, kvalitatīvu un pieejamu veselības aprūpi, solidāru un ilgtspējīgu sociālā atbalsta, aprūpes un pensiju sistēmu, drošu vidi, tālredzīgu un saimniecisku lauku un lauksaimniecības politiku, stipru pilsonisko sabiedrību, aktīvu pilsoņu līdzdalību valsts pārvaldīšanā un politiskajos procesos un Latvijas kā nacionālas un laikmetīgas Eiropas valsts izveidi.