Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

LTV Streipa lamāšanās dēļ pārtrauc raidījuma "Skats no malas" demonstrēšanu

© f64

Latvijas Televīzija (LTV) šodien nolēmusi pārtraukt raidījuma "Skats no malas" pārraides LTV 1. kanāla ēterā. Šo lēmumu ir pieņēmusi LTV vadība.

"19. septembra raidījumā tā vadītājs Kārlis Streips izmantoja necenzētus izteicienus, aizskarot cilvēku godu un cieņu. Latvijas Televīzija to savā ēterā nepieļauj un nepieļaus," uzsver LTV valdes loceklis Edgars Kots.

„Necenzētu izteicienu lietošana sabiedriskās televīzijas ēterā nav pieļaujama no žurnālistikas ētikas viedokļa,” saka LTV1 direktore Baiba Šmite.

„Patiešām žēl atteikties no tik profesionāla žurnālista sabiedriskās televīzijas ēterā, bet mēs esam spiesti tā rīkoties, jo sarunas ar Kārli Streipu par viņa nepārdomātajiem formulējumiem ēterā bijušas vairākkārt,” atzīst LTV1 informatīvi dokumentālo raidījumu satura redaktore Sarmīte Plūme.

Latvijas Republikas Satversmes 95. pants nosaka, ka „cieņu pazemojoša izturēšanās pret cilvēku ir aizliegta”. Savukārt Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 66.panta trešā daļa nosaka, ka sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmu veidošanā tiek respektētas cilvēka tiesības, kā arī goda un cieņas neaizskaramība.

Kārlis Streips par šo Latvijas Televīzijas lēmumu ir informēts.

Raidījumā, kas pārraidīts plkts.19.50 tiešraidē, tā autors un vadītājs Streips lietoja vārdu "maukas", kas ir rupjš, nepieklājīgs un vulgārs vārds, kura lietošana elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās šajā laikā ir aizliegta.