Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Baumotāji steidz dzēst ierakstus internetā par "Swedbank"

© rusantro.com

Pēc vakardienas panikas, kas plaši tika atspoguļota sociālajos tīklos, tajā skaitā arī mikroblogu viednē Twitter, šodien masveidā tiek dzēsti ieraksti par it kā Swedbank draudošajām problēmām, ziņo portāls db.lv.

Pārsteidzoši daudzās ziņas no radiem Zviedrijā vai bankā strādājošiem radiem, kas liecinātu par draudošajām problēmām, deva savu artavu svētdienas panikā. Šodien, pēc paziņojumiem, ka nepatieso baumu izplatītājiem var nākties atbildēt par saviem izteikumiem, ieraksti tiek masveidā dzēsti un palikuši tikai nedaudzi ziņojumi.

Blogeris Rusantro ziņo, ka piektdien, 9. decembrī Twitter parādās @EddyChuzs tvīts ar daudziem jautājumiem bankai. Pēc 27 minūtēm banka atbild, ka viss kārtībā. Šo tvītu tālāk padod pāris @EddyChuzs sekotāji un ar to vilnis beidzās.

Svētdienas rītā, kā bumba izskan @TomsNiparts tvīts par problēmām ar naudas izņemšanu Zviedrijas bankomātos. Tvīts tiek retvītots, bet "Swedbanka" operatīvi atbild uz tiem visiem. Līdz plkst.14:00 likās, ka bankai izdevās baumu plūsmu mazināt, bet tad tā tikai pieauga, jo tvītotāji padeva ziņu tālāk bez tās pārbaudes un bez drošiem avotiem.