Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Latvijā

Ugunsdzēsēji vētras dēļ saņēmuši 15 izsaukumus

Vētra pagājušajā naktī Latvijas teritorijā bija mierīga un ugunsdzēsēji saņēmuši tikai 15 izsaukumus, aģentūrai BNS pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Viņa informēja, ka VUGD sācis saņems izsaukumus par vētras radīto seku novēršanu pirmdien no plkst. 4 rītā, un visi izsaukumi bijuši par uz ceļa nokritušiem kokiem.

Dienests saņēmis izsaukumus gan no Kurzemes, Vidzemes, Latgales un Zemgales, taču no Rīgas nav saņemts neviens izsaukums.

Šembele arī pastāstīja, ka Lubānā un Dobelē VUGD vētras dēļ palicis bez elektrības, bet tā kā dienestam ir ģeneratori, tad viss darbojas un dienests strādā.

Pirmdienas rītā vētras dēļ bez elektrības ir daudzi tūkstoši mājsaimniecību visos Latvijas reģionos, visvairāk elektrolīniju bojājumu ir Latgalē un Vidzemē.

Vēja brāzmas ar vētras spēku vai tuvu tam plosījušās un vēl turpina plosīties visā Latvijā, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.