Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

NBS mācību laikā uz laiku slēgs ceļus ap Ādažu poligonu

Svētdien, 1.novembrī, sāksies Latvijas armijas Sauszemes spēku lauka taktiskās mācības "White Tiger", kuru mērķis ir novērtēt Latvijas kontingenta vienību gatavību dalībai NATO vadītajā starptautiskajā operācijā Afganistānā.

Mācībās pilnveidos vienību spējas veikt dažādus militārus un civilmilitārajai sadarbībai raksturīgos uzdevumus - plānot un veikt operācijas, veikt sagatavošanos kaujai, veikt patrulēšanu, eskortēšanu, sadarboties ar vietējiem iedzīvotājiem, pašvaldības un valdības struktūrām, veikt kopīgas operācijas ar Afganistānas drošības struktūrām, nra.lv informēja NBS komandiera personīgā štāba Preses daļa.

Mācībās "White Tiger", kas ilgs līdz 6.novembrim, piedalīsies vairāk nekā 250 karavīri no Sauszemes spēku vienībām, kā arī no Militārās policijas, Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas, Gaisa spēkiem, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas, Mācību vadības pavēlniecības un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba.

Veicot mācību uzdevumu izpildi, militārie transporta līdzekļi pārvietosies pa plašu mācību rajonu, kurš aptvers Ādažu, Carnikavas un Garkalnes novadu, līdz ar to iespējami īslaicīgi satiksmes kustības apgrūtinājumi uz autoceļa A1 posmā no Baltezera līdz Lilastei, A2 posmā no Berģu viadukta līdz Vangažiem, P1 līdz Carnikavai, ceļa posma no Podniekiem līdz Garkalnei, kā arī Ādažu militārā poligona ceļiem.

Sakarā ar lauka taktiskajām mācībām Ādažu poligonā, atgādinām, ka ir aizliegts ieiet un iebraukt Ādažu poligona teritorijā bez saskaņošanas ar Ādažu poligona administrāciju. Bez saskaņošanas atļauts pārvietoties tikai pa koplietošanas ceļiem, kuri norādīti kartē uz informatīvajiem stendiem.

NBS atvainojas par sagādātajām neērtībām, kas var rasties iedzīvotājiem sakarā ar to, ka dažas no praktiskajām nodarbībām īslaicīgi var radīt paaugstinātu trokšņa līmeni.