Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Dālderis valsts svētkos pasniegs Ministru kabineta Atzinības rakstus kultūras darbiniekiem

18.novembrī Valsts svētku koncerta laikā Lielajā Ģildē kultūras ministrs Ints Dālderis kultūras jomas darbiniekiem svinīgi pasniegs Ministru kabineta Atzinības rakstus un Ministru prezidenta Pateicības rakstus par nozīmīgu un izcilu ieguldījumu kultūrā.

"Ir patiess prieks par visiem kultūras nozares ļaudīm, kas pašaizliedzīgi strādājuši un apliecinājuši savas nozares dzīvo spēku pastāvēt, attīstīties, izskanēt ne tikai Latvijā, bet daudzviet pasaulē," uzskata Ints Dālderis.

Ministru kabineta Atzinības raksti piešķirti:komponistam Pēterim Vaskam par izcilu ieguldījumu mūzikā; operas solistei Elīnai Garančai par izciliem sasniegumiem atskaņotājmākslā un nopelniem Latvijas valsts tēla veidošanā; vijolniecei Baibai Skridei par izcilu sniegumu un panākumiem atskaņotājmākslā; aktierim Vilim Daudziņam par monoizrādes "Vectēvs" saturisko izveidi un izcilu aktierdarbu, jaunā formā runājot par Latvijas vēsturi un šodienu; kontrabasistam Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertmeistaram Gunāram Upatniekam par izciliem sasniegumiem atskaņotājmākslā - uzvaru 58.starptautiskajā ARD konkursā Minhenē; diriģentam, Rīgas Doma kora skolas direktoram Jānim Erenštreitam par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas kormūzikā un kultūrizglītībā; Rīgas horeogrāfijas vidusskolas mākslinieciskajam vadītājam Haraldam Ritenbergam par mūža ieguldījumu baleta mākslā; diriģentam Normundam Šnē par augstvērtīgu darbu valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga mākslinieciskajā vadībā, veicinot izcilību un daudzveidību mūzikas nozarē.

Ministru prezidenta Pateicības raksti piešķirti: Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas vadītājai Andrai Konstei par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas literatūras attīstībā un atpazīstamības veicināšanā ārvalstīs; filmas "Rīgas sargi" producentam Andrejam Ēķim un režisoram Aigaram Graubam par nozīmīgu ieguldījumu kino mākslā

Kultūras ministrijas Atzinības raksts tiek piešķirts KM Kultūrpolitikas ieviešanas departamenta Starpnozaru nodaļas vecākajai referentei Dagmārai Prībergai par ilggadēju, pašaizliedzīgu un daudzpusīgu ieguldījumu Latvijas kultūras dzīvē.

Latvijas Republikas 91. gadadienai veltītais svētku koncerts Lielajā Ģildē sākas plkst. 15:00. Koncerta organizatori - SIA "Latvijas Koncerti" aicina svinēt svētkus valša ritmā kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri.

Valsts svētku koncerta programmā iekļauta klausītāju iemīļotā Latvijas mūzikas kultūras ikona - Emīla Dārziņa "Melanholiskais valsis" un Ādolfa Skultes dejiski krāsainā "Hoerogrāfiskā poēma". Līdzās šiem abiem latviešu mūzikas šedevriem 18.novembra koncerta programmā iekļauts Žana Sibēliusa "Skumju valsis", brīnišķīgākās melodijas no Pētera Čaikovska baletiem "Riekstkodis" un "Gulbju ezers", kā arī valsis no Dmitrija Šostakoviča Otrās džeza svītas.