Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Lielā talka aicina attīrīt arī galvu

© F64

Vairāk nekā 1300 vietas jau pieteiktas Lielajai talkai, kas norisināsies sestdien, 27. aprīlī, no pulksten 9 līdz 15. Pasākuma šā gada moto ir Tīra Latvija sākas tavā galvā!

Vakar Ietalkošanas pasākumā rīkotāja Vita Jaunzeme uzsvēra šā gada talkas domu, ka vide kļūs sakoptāka, ja sākam ar sevi. Savukārt sabiedrībā pazīstamas personas dalījās plānos, piemēram, VEF Rīga basketbolisti jau pērn talkoja Grīziņkalnā un arī šogad plāno sakopt vidi tajā pašā vietā, pastāstīja basketbolists Dairis Bertāns un aicināja pievienoties arī komandas līdzjutējus. Šī gada dziesmu un deju svētku virsdiriģents Ints Teterovskis kopā ar jauniešu kori Balsis un SIA Rīgas meži talkā dosies uz Mežaparku, solot arī plaušu tīrīšanu Mežaparka Lielajā estrādē. Savukārt autosportists Haralds Šlēgelmilhs kopā ar draugiem uzkops trasi, uzņēmējs Māris Gailis tīrīšanas darbus veiks Ķīpsalā, bet žurnāliste Agnese Vārpiņa kopā ar kolēģiem uzkops Bērnu slimnīcas teritoriju Vienības gatvē.

Vakar bija pieteiktas 1311 talkas norises vietas visā Latvijā, taču talku reģistrēšana turpinās, un paredzams, ka skaits vēl krietni augs. Talkas vietas var uzzināt tuvākajā pašvaldībā vai mājaslapā www.talkas.lv. Atkritumu maisi šogad būs sarkanā krāsā, un talcinieki tos bez maksas varēs saņemt tikai 27. aprīlī ikvienā www.talkas.lv reģistrētajā norises vietā.

Noskaidroti arī Latvijas labāko Lielās talkas koordinatoru konkursa uzvarētāji. Ar 1000 latu dāvanu karti ceļojumam apbalvota Jelgavas novada talkas koordinatore Līva Kaunese, Rēzeknes novada koordinatore Elvīra Pizāne un Garkalnes novada Lielās talkas koordinators Kārlis Bružuks.