Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Ventspils muzejs atzīts par labāko muzeju Kurzemē

Kurzemes tūrisma asociācija atzinusi Ventspils muzeju Livonijas ordeņa pilī par labāko muzeju Kurzemē 2009.gadā. Livonijas ordeņa pilij balva - mākslinieka Reiņa Kuncīša izgatavota stikla statueti ar hercoga Jēkaba krūšu tēlu - pasniegta 27.novembrī gadskārtējā Kurzemes tūrisma asociācijas (KTA) rīkotajā tūrisma pasākumā "Lielais Jēkabs".

Ventspils muzejs Livonijas ordeņa pilī darbojas kopš 2001.gada septembra. Livonijas ordeņa pils no citiem viduslaiku cietokšņiem atšķiras ar savu interjeru, kur modernais muzeju eksponātu stendu noformējums harmonizē ar vēsturisko vidi, nra.lv informēja Ventspils TIC sabiedrisko attiecību menedžere Inga Aulmane.

Par pils veiksmīgu restaurāciju 2002.gadā saņemta Latvijas arhitektūras gada balva. Pilī apskatāma pastāvīgā ekspozīcija, kas veltīta pils, pilsētas, ostas un Ventspils novada vēsturei. Tāpat pilī aplūkojama digitālā ekspozīcija "Dzīvā vēsture", kas tikusi novērtēta ar Latvijas Kultūras fonda balvu kā pirmā digitālā ekspozīcija Latvijas muzejos. Livonijas ordeņa pils ir arī iecienīta pasākumu norises vieta - apmeklētājus piesaista šeit regulāri notiekošās mākslas un vēstures tēmām veltītas izstādes, koncerti, pilsētas kultūras dzīvi bagātinoši pasākumi, kā arī ikgadējais bruņinieku turnīrs - Maija svētki.

"Saņemtā balva ir patīkams pārsteigums, it īpaši šajā gan tūrisma nozarei, gan vispār saimnieciskajai dzīvei Latvijā tik grūtajā gadā. Tas ir ļoti augsts gan apmeklētāju, gan profesionāļu novērtējums Livonijas ordeņa pilij," gandarījumu par pilij piešķirto balvu pauž Ventspils muzeja direktora vietnieks Armands Vijups.

Par nozīmīgu ieguldījumu tūrisma attīstībā Kurzemē balvu saņēmis arī Ventspils Tūrisma informācijas centra vadītājs Guntars Seilis, kurš tūrisma nozarē strādā kopš 1994.gada. Līdz 2001.gadam viņš vadījis Talsu tūrisma informācijas centru, bet kopš 2001.gada - Ventspils Tūrisma informācijas centru. No 2007.gada līdz 2009.gadam viņš bijis Kurzemes Tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs, patlaban ir asociācijas valdes priekšsēdētājas vietnieks, kā arī Latvijas Tūrisma sadarbības padomes priekšsēdētājs. Seilis aktīvi darbojas, aizstāvot reģionu intereses dažādās valsts institūcijās.