Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Dobeles Valsts ģimnāzijā atklāta pirmā digitālā klase

© F64

Šodien, 1.septembrī, Dobeles Valsts ģimnāzijā atklāta pilnībā ar jaunākajām tehnoloģijām aprīkota digitālā klase, kas ir līdz šim modernākā visā skolā.

 Tajā ir 19 planšetdatori un 65 collu skārienjūtīgs ekrāns un programmatūra "Samsung skola", lai visi varētu mācīties vienotā tīklā. Ģimnāzijas skolotāju komanda šo klasi izcīnīja kā balvu par iniciatīvu un radošumu apmācību programmā "Samsung Skola nākotnei", kurā viņi apguva aktuālās mācību metodes. Programmas ietvaros digitālās klases ieguva trīs skolas, un mūsdienīgā un radošā vidē jauno mācību gadu sāks arī Rīgas 6.vidusskolas un Zemgales vidusskolas skolēni.

 "Mēs lepojamies ar Dobeles Valsts ģimnāzijas skolotāju panākumu un vienlaikus pateicamies uzņēmumam "Samsung Electronics Baltics" par ieguldījumu jaunāko informācijas tehnoloģiju ieviešanā Latvijas skolās. Digitālajai klasei ir ļoti plašas izmantošanas iespējas, tāpēc novēlu, lai tās arī pilnībā tiktu pielietotas, tādējādi nodrošinot skolēniem konkurētspējīgu izglītību," uzsvēra Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns.

"Mums ļoti svarīgi ir veidot sadarbību ar citām Latvijas skolām, kurās ir digitālās klases. Esam jau spēruši pirmos soļus un pārrunājuši iespējas sastrādāties ar Rīgas 6.vidusskolu un Zemgales vidusskolu," stāsta Dobeles Valsts ģimnāzijas direktore Inese Didže.

Skolotāju digitālā apmācību programma "Samsung Skola nākotnei" risinājās no šī gada janvāra līdz maijam, un tajā piedalījās 120 skolotāji no 30 Latvijas skolām. Dalībnieki apguva kā lietot un mācībās izmantot sociālos tīklus, blogus, infografikas, prezentācijas, video un animācijas. Galvenais komandu uzdevums bija izstrādāt digitālos pārmaiņu projektus savām skolām, lai tie būtu ilgtspējīgi, pielietojami dažādos mācību priekšmetos, veicinātu skolēnu sasniegumus un sadarbību skolēnu, skolotāju un vecāku starpā.

Par labāko žūrija atzina Rīgas 6.vidusskolas digitālo pārmaiņu projektu, kas skolā iecerēja attīstīt TED-Ed klubu, kurā bērniem jau no pirmās klases māca formulēt savu viedokli un uzstāties ar prezentācijām. Papildu balvas tehnoloģiju iegādei par izciliem panākumiem digitālajā izglītībā, motivāciju un iniciatīvām programmas laikā Samsung pasniedza arī Zemgales vidusskolas un Dobeles Valsts ģimnāzijas skolotājiem, kopā piešķirot 30 000 eiro trīs Latvijas skolu modernizēšanai.