Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Pedagogiem maksās no neparedzētiem gadījumiem paredzētās naudas

© f64

Papildu nepieciešamo finansējumu jaunā pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai šogad prasīs no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, aģentūrai LETA skaidroja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IZM uzsvēra, ka likumā par valsts budžetu 2015.gadam noteikts, ka pedagogu jaunā darba samaksas modeļa ieviešanai valsts, pašvaldību un privātajās izglītības iestādēs no 1.septembra valsts budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" rezervētais finansējums šī gada četriem mēnešiem ir trīs miljoni eiro. Paredzēts, ka finansējums tiks pārdalīts pēc modeļa aprobācijas procesa beigām un pēc attiecīgu normatīvo aktu pieņemšanas Ministru kabinetā.

Jautājumu par jauna finansēšanas modeļa ieviešanai nepieciešamo papildu finansējumu 2016.gadā un turpmākajos gados IZM virzīs izskatīšanai, sagatavojot vidēja termiņa budžeta projektu un valsts budžeta projektu kārtējam gadam vienlaikus ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu jauno politikas iniciatīvu pieprasījumiem.

Kā ziņots, balstoties uz IZM veiktajiem aprēķiniem, jaunā pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai papildus būs nepieciešami aptuveni 32 miljoni eiro gadā, turklāt, ja valsts vēlas samaksāt izglītības nozares darbiniekiem, nav saskatāma neviena iespēja ieekonomēt sistēmā, pārliecināta izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.