Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Lai samazinātu studiju pametušo skaitu, būs pieejami studentu kuratori

LĪDZ AR jaunā akadēmiskā gada sākumu studējošajiem būs pieejams kuratora atbalsts, lai mazinātu riskus, ka jaunietis studijas var pamest © Ilustratīva bilde

Lai sekmētu studentu sociālo un akadēmisko adaptāciju augstskolā, līdz ar jaunā studiju gada sākumu šoruden rūpes par Latvijas Universitātes (LU) studentiem uzņemsies kuratori. Sākusies viņu apmācība.

«Studentu kuratoru programma ir viena no LU aktivitātēm, lai samazinātu pirmā kursa studentu studiju pārtraukšanas riskus,» jaunieveduma būtību skaidro LU rektors Indriķis Muižnieks.

Savukārt LU Studiju departamenta direktore Jūlija Stare uzsver: «Kuratoru programmas izveide ir jauna iniciatīva mērķtiecīgai studējošo atbalsta sistēmas izveidei.» Viņa skaidro, ka pēc programmas apguves nākamie studentu kuratori spēs identificēt studentu objektīvās un subjektīvās vajadzības, izprast pirmā kursa studentiem nepieciešamo atbalstu viņu adaptācijas procesā augstskolā, spēs mērķtiecīgi sadarboties ar studentu atbalsta personāla komandu un akadēmisko personālu augstskolā, lai veicinātu pirmā kursa studentu sociālo un akadēmisko iekļaušanos augstskolā.

Studentu kuratori informēs studējošos par aktualitātēm studiju procesā, sniegs atbalstu LU materiālās bāzes izmantošanā, tostarp LU bibliotēkas un eresursu izmantošanā, sniegs individuālu atbalstu tiem studējošajiem, kuriem ir grūtības iekļauties LU akadēmiskajā vidē, un iniciēs adaptācijas un saliedēšanas pasākumus.

Nodarbībās topošajiem kuratoriem būs iespēja padziļināt zināšanas un izpratni par pirmā kursa studentu adaptācijas sociālajiem, psiholoģiskajiem un pedagoģiskajiem aspektiem.

Semināros un praktikumos dalībnieki pilnveidos prasmi izmantot pedagoģiskās metodes darbā ar pieaugušajiem, kā arī konsultēšanas, koučinga un mediācijas paņēmienus darbam ar studentiem individuāli un grupās, spēs mērķtiecīgi sekmēt studiju prasmju attīstību, laika plānošanas prasmes un stresa pārvarēšanas tehnikas.