Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Mūrniece: Skolotāja darbs ir atbildīgs un misijas piepildīts

© f64

Skolotāja darbs ir atbildīgs un misijas piepildīts, sveicot pedagogus Skolotāju dienā, norādīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

"Skolotājs saviem audzēkņiem sniedz ne vien zināšanas, bet palīdz arī augt par krietniem cilvēkiem," sacīja Mūrniece. "Pateicos visiem Latvijas skolotājiem, kas diendienā pašaizliedzīgi dara savu darbu, iegulda savu enerģiju, zināšanas un pieredzi, skolojot mūsu jauno paaudzi!"

"Novēlu uzturēt sevī un kopt savos audzēkņos tās vērtības, kas veido Latvijas pastāvēšanas jēgu, - mīlestību pret savu zemi, tautu, kultūru, valodu un neatkarīgu, demokrātisku valsti," viņa turpināja, piebilstot, ka šis ir atbildīgs un misijas piepildīts darbs.

Viņa arī aicina skolotājus ar savām idejām un profesionālo kompetenci pilnveidot visu izglītības nozari, padarot to arvien labāku un konkurētspējīgāku, tostarp starptautiskā līmenī.

Latvijā Skolotāju dienu atzīmē oktobra pirmajā svētdienā, kas šogad ir 2.oktobrī. Savukārt Pasaules skolotāju diena tiek svinēta 5.oktobrī. Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO) kopš 1994.gada aicina atzīmēt Pasaules skolotāju dienu, lai sveiktu skolotājus un izceltu viņu nozīmīgo lomu kvalitatīvas izglītības nodrošināšanā.