Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

IZM: Pedagogi Latvijā vidēji strādā nepilnu slodzi

© F64

Latvijā pedagogi vidēji stādā nepilnu slodzi, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) apkopotie dati.

IZM aprēķinājusi, ka visos reģionālajos dalījumos pedagogi vidēji strādā nepilnu slodzi.

Republikas pilsētās un Pierīgā pedagogi vidēji strādā 0,831 likmi. Nedaudz mazāk - 0,826 likmes - strādā pedagogi Rīgā. Reģionālās nozīmes pilsētas mazajos novados pedagogi vidēji strādā nedaudz vairāk kā pusslodzi - 0,657 likmes, bet mazajā novadā - 0,697 likmes. Visbeidzot pārējos novados tiek strādātas vidēji trīs ceturtdaļas slodzes - 0,711 likmes.

Kopumā šajā mācību gadā Latvijā ir 16 570 likmes, no kurām ceturtdaļa ir Rīgas izglītības iestādēs.

Skatoties uz pedagogu vidējo slodzi stundās, iespējams secināt, ka garākā darba nedēļa ir republikas pilsētu un Pierīgas pedagogiem, kuriem nedēļā vidēji tarificētas 24,92 stundas.

Nedaudz mazāk stundu vidēji tarificēts Rīgā - tur pedagogi vidēji strādā 24,77 stundas nedēļā. Mazajos novados vidējā slodze stundās ir 20,90, aptuveni stundu mazāka ir vidējā slodze reģionālās nozīmes pilsētu mazajos novados, bet 21,34 stundu slodze ir pedagogiem parējos novados.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V), stāstot par pedagogu atalgojuma tendencēm, norādīja, ka šie rezultāti liecina gan par nepietiekamu bērnu skaitu, kas neļauj pedagogiem strādāt lielāku slodzi, gan arī par nesakārtotu skolu tīklu.