Ceturtdiena, 16.maijs

redeem Edijs, Edvīns

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Izveidos Aeronautikas institūtu

Lai nodrošinātu aviācijas izglītības un pētniecības starptautisko konkurētspēju un koncentrētu resursus, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Senāts nolēmis izveidot Aeronautikas institūtu, apvienojot tajā Transporta un mašīnzinību fakultātes Aviācijas institūtu un Transportmašīnu tehnoloģiju institūtu.

Aviācija ir nozare, kas strauji attīstās. Latvijas un pasaules darba tirgū palielinājies pieprasījums pēc kvalificētiem un starptautiskajiem standartiem atbilstoši sagatavotiem aviācijas transporta inženieriem. RTU ir ieinteresēta veicināt attīstību un izveidot Rīgā nozīmīgu Eiropas līmeņa reģionālo aviācijas izglītības un pētniecības centru.

Kā informē Egita Kancāne, RTU Informācijas centra korespondente,koncentrējot divu institūtu resursus, jaunizveidotais Aeronautikas institūts turpinās abu apvienoto institūtu studiju programmu - "Aviācijas transports" un "Transporta sistēmu inženierija" - īstenošanu.

Nākotnē esošās studiju programmas iecerēts uzlabot, plānots tām piesaistīt kompetentākos RTU mācībspēkus. Vairākas specialitātes paredzēts sertificēt atbilstoši starptautiskajām prasībām, kā arī modernizēt mācību tehnisko bāzi. Izmaiņas ļautu sagatavot augstāk kvalificētus inženierus, palielināt to Latvijas un ārzemju studentu skaitu, kas Rīgā vēlas studēt aviācijas transportu, kā arī paaugstināt institūtu pētniecisko potenciālu, tā sniedzot plašākas iespējas dalībai starptautiskos zinātniskos projektos.

Perspektīvā jaunizveidotā Aeronautikas institūta studentiem RTU piedāvās arī jaunas studiju programmas, kuru absolventi varēs darboties plašākā darba tirgus diapazonā: gan kā pētnieki pētniecības centros, gan kā inženieri - konstruktori lidaparātu un aviācijas sistēmu ražošanas uzņēmumos, gan kā inženieri aviācijas remonta uzņēmumos, gan kā gaisa kuģu ekspluatācijas inženieri lidostās, gan kā gaisa loģistikas speciālisti loģistikas kompānijās u. c.

Pašlaik notiek jaunā institūta struktūras precizēšana un resursu apvienošana.