Ceturtdiena, 16.maijs

redeem Edijs, Edvīns

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Aptauja: Gandrīz puse vidusskolēnu vēl nav atraduši savu augstskolu

Gandrīz puse jeb 47% vidusskolēnu vēl nav izlēmuši, kurā augstskolā studēs, tomēr aktīvi meklē informāciju par studijām augstskolu mājaslapās, aptaujājot draugus un paziņas, kā arī ieklausoties vecāku viedoklī, liecina Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) veiktā aptauja.

"Aptaujas dati liek aizdomāties par to, cik izsvērti un nopietni skolēni pievēršas nākotnes profesijas izvēlei, kā arī parāda, cik liela nozīme skolēna uzskatu veidošanā ir interneta videi, sabiedrībai un vecākiem," pauž RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis.

No aptaujātajiem vidusskolēniem katrs trešais jeb 39% jau tagad zina, kurā augstskolā studēs, savukārt 14% šobrīd ir izlēmuši nestudēt.

Vairāk nekā puse jeb 52% vidusskolēnu informāciju par studijām meklē augstskolu mājaslapās. Draugu un paziņu viedoklis ir svarīgs 43% aptaujāto, tam seko vecāku viedoklis, kuru par nozīmīgu informācijas avotu augstskolas izvēlē norādīja 25% vidusskolēnu. Tikpat daudz jeb 25% skolēnu apmeklē izstādi "Skola" Ķīpsalā, savukārt katrs desmitais jeb 14% aptaujāto - augstskolu rīkotās "Atvērto durvju dienas".