Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Zagtu "Range Rover" atrod mežā papardēs

© Scanpix/AP

Reaģējot uz informāciju par klientam nozagtu ekskluzīvu "Range Rover" markas automašīnu, apdrošināšanas sabiedrībai "Balta" to operatīvi izdevies atrast kādā no Pierīgas meža masīviem zem kupliem paparžu zariem.

"Baltas" drošības dienesta vadītājs Egils Sīlis-Jaunsīlis paziņojumā medijiem informē, ka ekskluzīvais "Range Rover" auto, kura apdrošinājuma summa ir 115 000 eiro, tika nozagts no kādas apsargājamas autostāvvietas Imantā. Autostāvvietas izbraukšanas vieta nebija noslēgta, tādējādi zagļi samērā viegli izkļuva no teritorijas. Tiklīdz automašīnas īpašnieks konstatēja un paziņoja par zādzību, "Balta" kopā ar firmu, kas nodrošināja auto uzstādīto ģeogrāfiskās pozicionēšanas sistēmu (GPS), operatīvi iesaistījās spēkrata meklēšanā, un to izdevās atrast, rūpīgi noslēptu mežā.

Kā liecināja pierādījumi, likumpārkāpēji tūlīt pēc auto nozagšanas bija saplēsuši un pārmeklējuši auto salonu ar mērķi atrast GPS raidītāju. Taču, visticamāk, laika trūkuma dēļ zagļiem nebija iespējams pārmeklēt automašīnu gana rūpīgi, un ierīci viņiem neizdevās atrast.

Pēc automašīnas atrašanas tā tika nodota Valsts policijas rokās lietisko pierādījumu savākšanai. Lai gan pašlaik noris izmeklēšana un vainīgie vēl nav atrasti, auto jau ir atgriezies pie likumīgā saimnieka, un ar oficiālā dīlera palīdzību un apdrošinātāja atbalstu tiek veikts remonts bojājumu novēršanai. "Baltas" drošības dienests sadarbojas ar policijas pārstāvjiem, sniedzot visu nepieciešamo informāciju, kas var palīdzēt atrast zagļus.

Pēc "Baltas" rīcībā esošās informācijas un pieredzes, likumpārkāpēji ar šādiem nozagtiem auto visbiežāk šķērso Latvijas robežu, un tālāk spēkrati dzelzceļa konteineros vai kravas automašīnās tiek transportēti uz citām valstīm, pārsvarā uz Krieviju, Kazahstānu un Abhāzijas reģionu. Taču nereti Latvijā zagtos auto var atrast arī Eiropā, piemēram, Spānijā, Vācijā un Skandināvijā. "Range Rover" spēkrati un to ekskluzīvākie modeļi nezaudē savu pievilcību zagļu acīs - pērn pavasarī un vasaras sākumā visā Latvijā varēja just īpašu zagļu interesi tieši par šo auto marku, informē "Baltas" drošības dienesta vadītājs.