Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Trillera cienīgi notikumi Daugavpilī- lido lodes

© Scanpix

Daugavpilī, kādā daudzstāvu mājas dzīvoklī Jaunās forštates mikrorajonā, 1971.gadā dzimis vīrietis, būdams pamatīgā alkohola reibumā, sarīkojis šaudīšanos.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, negadījums noticis 25.jūlijā pēc plkst.17. Pēc informācijas saņemšanas nekavējoties uz notikuma vietu izbrauca policijas darbinieki. Lai pasargātu apkārtējos cilvēkus no ievainošanas un no ļaundara, kurš veica šāvienus no daudzstāvu mājas otrā stāva dzīvokļa loga, policisti norobežoja piemājas teritoriju.

Mēģinot nomierināt pārkāpēju, kriminālpolicijas darbinieki veica pārrunas ar pārkāpēju, kurš ieslēdzās dzīvoklī un uz lūgumiem atvērt ieejas durvis nereaģēja. Jau pēc salīdzinoši neilga laika, pateicoties policijas darbinieku profesionāli veiktajam darbam, pārkāpējs tika aizturēts.

Pie aizturētā tika atrasta un atsavināta reģistrēta gāzes pistole, kas bija pielāgota šaušanai ar munīciju, kā arī nelikumīgi glabāta pneimatiskā šautene ar optisko tēmēkli. Huligānisma rezultātā neviens cilvēks nebija cietis, tomēr pārkāpēja pretlikumīgo darbību rezultātā tika bojāta pagalmā novietotā automašīna.

Pēc sākotnējās informācijas, aizturētais noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdī atradās alkohola reibumā un konkrētu savas rīcības iemeslu vai motīvu paskaidrot nevarēja. Agrāk vīrietis nav bijis tiesāts.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas - par huligānismu, ja tas saistīts ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, - un 270.panta - par pretošanās varas pārstāvim un citai valsts amatpersonai.

Par šādu noziegumu apcietinātajam vainīgajai personai draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods un policijas kontrole uz laiku līdz trim gadiem.

27.jūlijā aizturētajam tiesā piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.