Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Valmieras policija aicina uzmanīties no negodprātīgiem televizoru tirgoņiem

© f64

Valmieras policija aicina iedzīvotājus uzmanīties no tirgoņiem, kas piedāvā iegādāties televizorus par it kā izdevīgu cenu, kuru patiesā tirgus vērtība ir krietni vien zemāka, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Virse.

Šodien kāds vietējais iedzīvotājs informēja, ka Valmierā un tās apkārtnē darbojas vairāku cilvēku grupa, kuri piedāvā iegādāties televizorus, stāstot, ka pašlaik ir akcija un iespēja iegādāties šo preci ar ievērojamu atlaidi un ka šāda televizora vērtība tirdzniecības vietās ir krietni lielāka. Patiesībā piedāvātie televizori arī bez cenu atlaidēm tirdzniecības vietās ir pieejami par krietni zemāku cenu, un iedzīvotāji, nopērkot šādu preci, zaudē savus finanšu līdzekļus pārmaksājot.

Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, personas ir vīrietis un divas sievietes, kuri preci piedāvā dodoties pie iedzīvotājiem uz viņu dzīvesvietām. Tiek uzrādīti un noformēti dokumenti par preces iegādi, taču, visticamāk, tiem nav nekāda juridiska spēka. Policijā saņemtā informācija liecina, ka šodien personas redzētas Valmiermuižā, taču nevar izslēgt iespēju, ka tās var turpināt savas darbības citviet Vidzemē.

Tā kā parasti šādu negodprātīgu darboņu upuri ir vecāka gada gājuma cilvēki, policija aicina pabrīdināt savus radiniekus, kuri ne vienmēr seko līdzi plašsaziņas līdzekļos pieejamai informācijai, un informēt, ka nekādā gadījumā nevajag iegādāties preces, ko piedāvā privātpersonas, ierodoties pie viņiem mājās vai uzrunājot uz ielas. Pirkumus, it īpaši ja tā ir sadzīves tehnika, visdrošāk iegādāties oficiālās tirdzniecības vietās, tādējādi pasargājot sevi no kļūšanas par negodprātīgu tirgoņu upuri.