Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija brīdina par pensionāru apvārdotājiem

© F64

Pēdējā laikā policijā saņemta informācija par krāpniekiem, kuri uz ielas nolūko vecāka gadagājuma cilvēkus. Krāpnieki uzsāk sarunu ar nolūkoto upuri. Stāstot par it kā slimnīcā nonākušu radinieku, viņi lūdz parādīt, kur atrodas viņu meklētā slimnīca.

Piekrītot parādīt meklēto vietu, pensionārs iekāpj krāpnieku automašīnā, un visi kopā dodas uz konkrēto slimnīcu. Pensionāra klātbūtnē krāpnieki it kā sazinās ar mediķi, kurš it kā norāda, ka pacientu varēs apmeklēt vien pēc pāris stundām. Izmantojot šo atrunu, krāpnieki lūdz pavadīt šo laiku pensionāra dzīvesvietā. Nonākot upura mājoklī, krāpnieki apvārdo sirmgalvjus, stāstot, ka viņu tuviniekam pietrūkst nepieciešamā naudas summa ārstēšanai vai lūdz samainīt dolārus pret eiro, un tādā veidā izmāna no viņiem naudu.

Ikvienu aicinām būt uzmanīgam, kā arī par šādiem krāpniekiem brīdināt savus tuviniekus, kaimiņus un vientuļus vecāka gadagājuma cilvēkus. Tāpat aicinām iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt vecākus cilvēkus par pastāvošajiem riskiem, uzglabājot lielas naudas summas mājās. Saņemot šādus aizdomīgus lūgumus no nepazīstamām personām, aicinām neuzticēties un nekavējoties par šādiem aizdomīgiem gadījumiem informēt policiju.