Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Izlaupīta un izdemolēta "Neatkarīgās Rīta Avīzes" redakcija [papildināts]

© Viesturs Radovics, nra.lv

Naktī uz sestdienu izlaupīta un izdemolēta "Neatkarīgās Rīta Avīzes" redakcija. Zagļi izdemolējuši arī "Neatkarīgās Rīta Avīzes" izdevēju – SIA "Mediju nams" telpas, kas atrodas vienā ēkā ar avīze redakciju.

"Neatkarīgās Rīta Avīzes" galvenā redaktore Anita Daukšte uzsver: "Lai arī kādi bija zagļu nolūki, ielaušanās pamatīgi traucēs redakcijas darbu". Zagļi izdemolējuši arī galvenās redaktores kabinetu, bet pagaidām nav zināms, kas konkrēti no tā pazudis.

Izdemolēti ar maketēšanas un grāmatvežu kabineti. Zagļi atlauzuši vairākus "Mediju nama" telpās esošus seifus, kā arī nozaguši trīs monitorus. Lai iekļūtu redakcijas telpās, zagļi, iespējams, izmantojuši elektronisko durvju karti. Savukārt vairākus aizslēgtus kabinetus zagļi nav atlauzuši, bet gan izsituši durvju stiklus. Patlaban redakcijā strādā policijas eksperti.

"Visvienkāršāk būtu pieņemt, ka zagļi ir meklējuši naudu. Tomēr, iespējams, tas ir mēģinājums iebiedēt redakciju, un kavēt redakcijas darbu," piebilda A. Daukšte. Savukārt "Mediju nama" valdes priekšsēdētājs Armands Puče uzsvēra, ka ielaušanos avīzes redakcijā var vērtēt kā draudus preses brīvībai, jo "Neatkarīgā Rīta Avīze" ir rakstījusi par vairākām skandalozām lietām, kuras citi preses izdevumi baidījušies atspoguļot.

Laikraksta redakcija atrodas biroju centrā Cēsu ielā, kur ārpusē ir videonovērošana. Redakcijas telpās videonovērošana netiek veikta.

Valsts policijā aģentūrai LETA pastāstīja, ka tiesībsargu eksperti pašlaik ir pabeiguši pierādījumu vākšanu nozieguma vietā un secinājuši, ka nav pēdu, kas liecinātu par ielaušanos laikraksta redakcijā.

Pašlaik neesot precīzi apzināts, kas tieši un vai vispār ir nozagts, tāpēc pagaidām kriminālprocess ierosināts nevis pēc konkrēta Krimināllikuma panta, bet pēc nodaļas par noziegumiem pret īpašumu.

Tā kā vēl nav noskaidrots noziedznieku guvums, policija arī nav izvirzījusi versijas, ar ko varētu būt saistīta ielaušanās "Neatkarīgās" redakcijā un tās izdemolēšana.