Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Latvietes slepkavības lietā nopratinātais vīrietis Īrijā aizturēts par sievietes nolaupīšanu

© Scanpix

Pārdrošā sievietes nolaupīšanas lietā Īrijā šonedēļ aizturēti divi austrumeiropieši, no kuriem vismaz viens ir Latvijas valstspiederīgais, kas šovasar nopratināts latvietes Antras Ozoliņas slepkavības lietā, vēsta Īrijas latviešu ziņu portāls "Baltic Ireland".

Divi maskēti vīrieši trešdienas vakarā autostāvvietā Longfordā uzbruka 46 gadus vecai uzņēmējai Sabrinai Cencei, kura tobrīd devās pie savas automašīnas. Piedraudot ar nazi, uzbrucēji iegrūda sievieti mašīnā un lielā ātrumā brauca prom.

Abi vīrieši ar aizdomīgām darbībām brīdi iepriekš Longfordas centrā bija pievērsuši policistu uzmanību, tāpēc likumsargi pastiprināti pētīja novērošanas kameras pilsētā, sekojot līdzi abu vīriešu gaitām. Tādējādi policija ar videonovērošanas kameru palīdzību kļuva par sievietes nolaupīšanas aculiecinieci.

Likumsargi nekavējoties sāka pakaļdzīšanos, kuras laikā uzbrucēju automašīna iebrauca grāvī, sieviete tika atbrīvota, bet abi noziedznieki aizturēti.

Pēc Īrijas mediju ziņotā, abi noziedznieki ir austrumeiropieši.

Viens no aizturētajiem vīriešiem šovasar ticis nopratināts saistībā ar latvietes Antras Ozoliņas nāvi. 49 gadus vecās sievietes mirstīgās atliekas 28.jūnijā tika atrastas mājoklī Kilnalekā.

Īrijas policija sākotnēji uzskatīja, ka sieviete beigusi dzīvi pašnāvībā pakaroties, taču tiesu medicīnas ekspertīzē secināts, ka Ozoliņa nav pati sevi nonāvējusi. Sievietei atklātas arī citu ievainojumu pēdas.

Ozoliņas slepkavības lietā policija aizturēja divus Latvijas valstspiederīgos, bet viņi pēc nopratināšanas atbrīvoti bez apsūdzību izvirzīšanas.

Viens no nopratinātajiem Latvijas valstspiederīgajiem šonedēļ piedalījās Cences nolaupīšanā.