Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ušakovs: Būvniecības kontrolēšanai nepieciešami speciālisti

© F64

Pastiprinot būvniecības kontroli, nepieciešams arī saprast, kur ņemt darbiniekus kontroles pienākumu veikšanai, šodien Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Atbildot uz deputātu jautājumiem, Ušakovs arī norādīja, ka svarīgākais ir politiķiem mainīt likumdošanu, lai līdzīga traģēdija nekad neatkārtotos.

Viņš arī informēja, ka jau pašlaik starp Rīgas pilsētas būvvaldi un Būvniecības valsts kontroles biroju notiek konkurence par labākajiem darbiniekiem.

Deputāts Artuss Kaimiņš (LRA) taujāja par Rīgas domes slikto slavu saistībā ar korupciju un kontekstā ar Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Andra Amerika (GKR) iesauku "Misters 20%". Ušakovs norādīja, ka pašvaldība strādā saskaņā ar likumiem un darba plānu īstenošanā sadarbojas ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju.

Kā ziņots, Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisija izveidota, lai vērtētu Latvijas valsts rīcību pēc traģēdijas. Plānots vērtēt valsts darbības traģēdijas seku novēršanā, kā arī darbības, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu nelaimju atkārtošanos.