Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

ŠOKĒJOŠI: prokrieviski aktīvisti radījuši Latgales tautas republikas logo

© Aleksandrs Žiguns

Sociālajā tīklā Facebook ir atrodami iespējamie Latgales tautas republikas logo. Facebook lietotāji, krievu valodā slavina šos simbolus un apgalvo, ka par to jau sen sapņojot daudzi latgaļi.

Publicists un bijušās nacionālboļševiku partijas līderis Vladimirs Lindermans savā Facebook profilā ievietojis cinisku ziņu par to, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš tomēr nebrauks uz 9. maija svinībām. „Par šo maznozīmīgo faktu esmu pat priecīgs, jo derībās ar pazīstamu žurnālistu, kuram šķita, ka A. Bērziņš tomēr brauks uz Maskavu, tagad esmu vinnējis 0.7 viskiju,” raksta V. Lindermans.

Tālāk vērojams, kā krievu valodā rakstoši Facebook lietotāji pauž atzinību viņa nostājai un nosodījumu Latvijas Republikas valdībai. Lielajā komentāru gūzmā visvairāk izceļas Facebook lietotājs Jevgenijs Kovalonoks, kurš raksta. „Kādēļ, lai viņš brauktu? Krievija tāpat neko negrib ar Latviju. Jau naftas transportu pārtrauc. Politiķi dejo ne pie tās mūzikas (..) Vēmiens nāk par mūsu valdību. Dodiet krieviem pavaldīt!,” un tad J. Kovalonoks ievieto komentārā bildi, kurā redzama Latvijas karte ar Latgali citās – Latgales tautas republikas - krāsās, kā arī papildina attēlu ar piezīmi – esmu latgalietis. Tālāk viņš komentē „Šī ir zelta Latgales karte – lielākā daļa latgaļu par to sapņo,”.

Pirmais komentārs zem šīs kartes ir – "kāda skaista karte! Izprintēšu arī sev."

Tad arī kāds Dimitrījs komentāros pauž lūgumu V. Lindermanam: „Cerams, Vladimir, kad Krievijā lietas izmainīsies, jūs atgriezīsieties šeit. Jūs būsiet nepieciešams pirmajai krievu revalucinārajai valdībai simt gadu laikā,”.