Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Aizturētas divas augsta līmeņa muitas amatpersonas

© F64

Pagājušās nedēļas nogalē aizturēti divi augsta ranga Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas darbinieki, šovakar ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".

Saskaņā ar raidījuma rīcībā esošo informāciju, aizvadītās nedēļas nogalē Finanšu policijas Iekšējās drošības dienests aizturējis divus augsta ranga Muitas darbiniekus iestādes vadītāja Tāļa Kravaļa vietnieku Aivaru Eglīti un Tranzītdaļas vadītāju Juri Āzeru. Iespējams, ir arī trešais augsta līmeņa darbinieks, pār kuru krīt aizdomu ēna.

Abas amatpersonas aizturētas, jo anulējušas tranzīta deklarācijas ne tādā veidā, kā to prasa normatīvie akti. Kāds uzņēmējs uzrakstījis iesniegumu, ka preces tranzītā neved, un ticis sagatavots lēmums par deklarāciju anulēšanu. Finanšu policijas ieskatā šādas darbības bijušas prettiesiskas. Šobrīd abas amatpersonas izlaistas brīvībā, bet izmeklēšana turpinās.

To, ka notikušais nav mazsvarīgs, apliecina fakts, ka arī pašam Kravalim savu amatu visticamāk būs jāatstāj. Viņam piedāvā pārcelties strādāt uz Ukrainu. Pēc vienas no versijām, viņš varētu būt vai nu Ukrainas muitas vadītājs, vai Latvijas tirdzniecības atašejs, vai padomnieks.

Kravalis "de facto" apstiprināja, ka jau rīt plāno doties uz Kijevu. Taču no plašākiem komentāriem viņš atteicās. Komentārus nesniedza arī VID ģenerāldirektores vietnieks Kaspars Čerņeckis, aicinādams visus jautājumus uzdod VID ģenerāldirektorei Inārai Pērsonei. Taču viņa uz telefona zvanu neatbildēja, vēsta raidījums.

Kravalis VID Muitas dienesta vadībā ir jau piecus gadus. Viņam savulaik bija izšķiroša loma, lai tiktu celta apsūdzība bijušajam Muitas kriminālpārvaldes priekšniekam Vladimiram Vaškevičam.