Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Aizturēts Saulkrastu dubultslepkavības iespējamais veicējs

© F64

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbiniekiem kopā ar Rīgas Pašvaldības policiju izdevies aizturēt 1994. gadā dzimušu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par pagājušajā trešdienā Saulkrastos pastrādāto dubultslepkavību. Vīrietis apcietināts un savu vainu izdarīgajā noziegumā atzīst.

Pagājušajā trešdienā, 25. februāra rītā Saulkrastos, kādā privātmājā bija izcēlies ugunsgrēks, pēc kura nodzēšanas ugunsdzēsēji atrada divu cilvēku mirstīgās atliekas.

Notikuma vietā Valsts policijas darbinieki konstatēja, ka cilvēki, visticamāk, tikuši nogalināti vēl pirms ugunsgrēka, jo līķiem bija konstatētas durtas un grieztas brūces.

Tūlīt pēc notikušā uzsākts kriminālprocess, kura ietvaros Valsts policijas darbinieki veica operatīvās izmeklēšanas darbības, kas ļāva identificēt iespējamo slepkavu – 1994. gadā dzimušu vīrieti.

Vīrietis tika izsludināts meklēšanā, un informācija par meklējamo personu nodota visiem Rīgas reģionā esošajiem policijas spēkiem. Veikti apjomīgi meklēšanas pasākumi un sestdien, 28. februārī, pusčetros naktī meklējamā persona tika aizturēta Rīgā uz ielas.

Savu vainu pastrādātajā noziegumā vīrietis atzīst, taču nozieguma motīvus līdz šim nav paskaidrojis. Abi nogalinātie, 1938. gadā dzimusi sieviete un 1974. gadā dzimis vīrietis, ir aizturētās personas radinieki – vecmamma un mātes brālis.

Pēc slepkavības vīrietis pēdu slēpšanas nolūkā māju aizdedzinājis. Pret 1994. gadā dzimušo vīrieti uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 118. panta 2. daļas – par slepkavību, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas.

Aizturētais vīrietis 2013. gadā jau tiesāts par slepkavības mēģinājumu, taču tiesa tolaik piemēroja viņam medicīniska rakstura piespiedu līdzekli – piespiedu ārstēšanos stacionārā.

Savukārt 2014. gada vasarā, pamatojoties uz ārstu konsīlija atzinumu, Vidzemes priekšpilsētas tiesa pieņēma lēmumu par ambulatorās ārstēšanās noteikšanu. Pašlaik aizturētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.