Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Aizturēts bīstams zagļu grupējums, kas uzbrūk no mašīnas

© F64

Pagājušajā svētdienā, 22. martā, Ogres policijas iecirknī vērsās kāds 1976. gadā dzimis vīrietis, kurš ziņoja, ka ap pulksten 15:00 Tīnūžu pagastā pie “Mežezera” četri vīrieši viņu aplaupījuši, ziņo Valsts policija.

Cietušais policistiem pastāstīja, ka pie viņa piebraukuši četri vīrieši, kuri lūgušu aizsmēķēt cigareti, bet pēc tam devušies prom. Pēkšņi automašīna esot apgriezusies un vēlreiz piebraukusi klāt, un no tās izlekuši trīs vīrieši. Viens no viņiem vīrietim uzbrucis, divas reizes iesitis un pēc tam pārmeklējis kabatas. Rezultātā cietušajam tika nolaupīta nauda ap 50 eiro un mobilais telefons.

Cietušais policistiem sniedza iespējamo vainīgo pazīmes un pastāstīja, ka viņi braukuši ar tumšas krāsas automašīnu. Nekavējoties tika uzsākti operatīvie meklēšanas pasākumi.

Tās pašas dienas vakarā, ap pulksten 22:00 Lielvārdē, Ceļu policijas darbinieki apturēja pazīmēm līdzīgu tumšas krāsas automašīnu, kurā atradās trīs iereibuši vīrieši. Policistiem radās aizdomas, ka vīrieši ir saistīti ar notikušo laupīšanu, tādēļ tika aizturēti administratīvā kārtībā un nogādāti policijas iecirknī.

Pārbaudot aizturētos un cietušā sniegto, informāciju tika konstatēts, ka šie vīrieši ir pastrādājuši laupīšanu pret 1976.gadā dzimušo vīrieti. Nākamās dienas rītā ap pulksten 8:40 tika aizturēta ceturtā laupīšanā iesaistītā persona.

Izmeklēšanā tika noskaidrots, ka nolaupīto naudu vīrieši savā starpā bija sadalījuši un pēc tam devušies uz spēļu zāli, bet telefonu ieķīlājuši lombardā.

Aizturētie ir 1988., 1991. un divi 1990.gadā dzimuši vīrieši.

Laupītāju aizturēšanā sadarbojās Ogres patruļpolicija, Ceļu policija un Pašvaldības policija.

Par šo gadījumu sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa. Šāds nozieguma likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.